Moriah – Drvo života dijamantski nakit

Moriah - Drvo života

Moriah – Drvo života dijamantski nakit nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Nakit je oduvek predstavljao savršeni ukras na telu koji ima zadatak da stajlingu pruži prefinjeni izgled, a društvu pokaže naš smisao za modu. Zato ne čudi što sve pripadnice lepšeg pola obraćaju pažnju kako će složiti dijamantski nakit uz poslovnu garderobu ili, pak, svečane kreacije.

Mnogi komadi imaju i sentimentalnu vrednost, jer čine dragu uspomenu koja se prenosi kao porodično nasleđe iz generacije u generaciju. Takvu ulogu ima, pre svega, verenički prsten sa dijamantom.

Međutim, ne treba zaboraviti da postoji nakit koji krasi posebno značenje ne samo u juveliristvu, već i u kulturi, pa i religiji. Upravo se Moriah – Drvo života dijamantski nakit izdvaja takvom simbolikom.

Moriah – Drvo života dijamantski nakit povezuje sve religije i kulture

Dame sa stilom dobro znaju da je Moriah jedinstveni nakit, jer donosi priču staru 3.000 godina. Za razliku od drugog nakita sa dijamantima, izdvaja se originalnim kamenom donetim sa istoimene planine u Jerusalimu, koja ima veliki značaj za religiju. Upravo na njoj su se odigrali najvažniji verski događaji.

Prema Judaizmu sa ovog mesta je Bog pokupio prah da stvori prvog čoveka Adama, a Avram ponudio Isaka kao žrtvu. Moriah je bila planina na kojoj je Bog odlučio da “obitava”, te su tu sagrađena i prva 2 jerusalimska hrama.

Za Hrišćane Moriah je, takođe, sveto mesto, jer ga je Isus izabrao za proslavu praznika. Dok muslimanska religija ističe da se na ovoj planini Muhamed uzdigao na nebo.

Moriah - Drvo života  

Drevni Kelti su verovali da Drvo života povezuje gornji i donji svet. Odnosno, grane, koje sežu nagore, predstavljaju gornji svet, a koreni podzemni svet. Ova dva sveta su povezana putem stabla koje označava zemlju na kojoj živimo.

U egipatskoj mitologiji, Izida i Oziris, tj. “prvi par”, došli su sa Drveta života, koje predstavlja mesto gde su život i smrt zajedno zatvoreni.

Čak su i afrička plemena verovala u magiju ovog simbola, dok kinesko taoističko učenje ističe da Drvo života daje jedan plod svakih 3.000 godina i osoba koja ga pojede postaje besmrtna.

Ipak, najveću simboliku ima u vodećim religijama. Tako u Judaizmu knjiga Postanja govori o Rajskom vrtu u kojem se nalaze 2 drveta – Drvo života i Drvo znanja dobra i zla.

Moriah - Drvo života

Drvo života je opisano kao izvor večnog života kroz koje se Bog manifestuje u svetu.

Hrišćanstvo pominje Drvo života i u Knjizi Otkrivenja kao deo Rajskog vrta, a prema Budizmu Buda je dostigao prosvetljenje pod ovim drvetom, te se smatra da ono poseduje magične moći koje nema nijedno drugo drvo.

Moriah kolekcija – Drvo života je stvorena da se nosi blizu srca

Dame sa stilom dobro znaju da je Moriah jedinstveni nakit, jer donosi priču staru 3.000 godina. Za razliku od drugog nakita sa dijamantima, Moriah se izdvaja originalnim kamenom sa istoimene planine u Jerusalimu.

Moriah - Drvo života

Pod veštim rukama juvelira čuveni kamen poprima neverovatne oblike koji diktiraju trendove u svetu. Ujedno, iznova nas podsećaju ko smo i odakle dolazimo. Dok sofisticirana lepota prirodnih dijamanata unosi dašak luksuza kakav se očekuje od dragog kamenja.

Moriah - Drvo života

Polazeći od višedecenijske tradicije izrade i “nasleđa koje ostavljamo za večnost” Moriah – Drvo života dijamantski nakit predstavlja modernu interpretaciju emocionalnog i duhovnog značaja simbola. Neverovatna lepota ogrlica od 14-karatnog i 18-karatnog čistog zlata istaknuta je najfinijim dijamantima i svetim kamenom koji su stilizovani tako da oblikuju Drvo života. Iz njih ćete crpeti snagu da istrajete i veru u svoje vrednosti, te ćete zajedno kreirati nove uspomene u vašem životu.

Moriah – Drvo života dijamantski nakit za savršene kombinacije

Ono što odlikuje Moriah nakit jeste lakoća kombinovanja. Kao idealni dodatak Drvo života ogrlicama izaberite minđuše iz kolekcije Circle of Faith. Svojim kružnim oblikom, koji simbolizuje beskrajnost prirode, pružaju eleganciju. Za dame koje se ne boje da kombinuju različite oblike tu je Amore prstenje.

Moriah - Drvo života

Dok one sa sofisticiranim stilom mogu da izaberu prsten iz kolekcije Cantico optočen sa 60 dijamanata, koji savršeno pristaje kako Drvu života ogrlicama od Moriah kamena ružičaste nijanse, tako i privescima standardne boje.

Moriah - Drvo života

Moriah dijamantski nakit možete pronaći i kod nas, u bogatoj ponudi Maestro Jewelers. Za svaki kupljeni komad ovog nakita dobićete ne samo sertifikat za dijamante, već i potvrdu autentičnosti Moriah kamena.

 

Related posts

Chopard Happy Sport satovi

Chopard Happy Sport satovi – Šetajući dijamanti kao simbol ženskog duha

Chopard Happy Sport satovi san su dama širom sveta. Svima je dobro poznato da je dijamantski nakit najbolji prijatelj svih žena. Zahvaljujući Chopardu još...

Pročitajte više
X