Moriah dijamantski nakit – Savršeni spoj modernog i tradicionalnog!

Moriah dijamantski nakit

Moriah dijamantski nakit ima višedecenijsku tradiciju u svetu juvelirstva.

Sve je počelo 1975. godine kada je Avi Tavisal otvorio svoju prvu radnju dijamantskog nakita. Poznati juvelir i dizajner nakita dolazi iz porodice koja se već 7 generacija bavim ovim poslom. Još kao 14-godišnji dečak započeo je učenje tajne zanata izrade nakita u radnji svog oca. U kasnijim godinama poželeo je da ovo znanje pretoči u umetnost koju je ustanovio njegov pradeda.

Dve godine nakon osnivanja sopstvene kompanije postao je član najveće Berze dijamanata što mu je otvorilo vrata da ostvari svoju viziju i svetu podari originalne komade kakvi do tada nisu stvoreni. Naime, ideja da spoji ljubav prema Jerusalimu sa ljubavlju prema zlatu i dijamantima rodila se 90-ih godina. Vrlo brzo Avi je dobio sve potrebne dozvole za korišćenje kamenja iz Jerusalima i tako je nastao Moriah dijamantski nakit.

Po čemu je Moriah jedinstveni nakit?

Moriah nije “običan” nakit sa dijamantima. On donosi priču staru 3.000 godina, ispričanu kroz unikatni dizajn i modernu formu koja prati trendove.

Moriah dijamantski nakit

Svaki komad počinje autentičnim kamenom sa Moriah planine po kojoj je nakit i dobio naziv. Po njemu se i izdvaja od drugih, jer je ovo jedini nakit na svetu koji u sebi nosi najvažniji delić istorije, dok mu dodir luksuza daju IDC dijamanti najviše čistoće.

Moriah dijamantski nakit

Juveliri, dizajneri i gemolozi Moriah tima su pred stalnim izazovom da sačuvaju integritet kamena, a opet da mu podare sasvim novu formu preplitanjem dragocenih materijala koji su postojali od nastanka sveta. Pod njihovim veštim rukama na prefinjeni način nastaje savršena kombinacija najtvrđeg i najdragocenijeg elementa iz prirode, dijamanta, najplemenitijeg metala, zlata i najsvetijeg kamena na Zemlji.

Moriah dijamantski nakit

Svaki komad ručno je izrađen, tako da Moriah dijamantski nakit krasi posebni šarm nasleđa i duhovnosti.

Moriah dijamantski nakit povezuje ljude iz celog sveta

Moriah planina je mesto koje sjedinjuje 3 najveće religije – Judaizam, Hrišćanstvo i Islam. Prema jevrejskom pismu, ovo je mesto gde je Bog stvorio svet. Odnosno, sa ove planine je pokupio prah da stvori prvog čoveka Adama. Zbog toga su Jevreji tu sagradili 2 hrama. Prvi hram je sagradio kralj Solomon u 10. veku pre Nove ere. Uništio ga je vavilonski kralj Nabukodonosor u 6. veku pre Nove ere. Drugi hram je sagrađen na istom mestu 516. pre Nove ere, ali su ga Rimljani uništili 70. godine.

U Hrišćanstvu Moriah planina se vezuje za nekoliko događaja iz Isusovog života, te se ističe da će se Hram obnoviti pre ili istovremeno sa drugim Isusovim dolaskom.

Među Muslimanima ovo je treće najsvetije mesto Islama. Prema islamskim spisima, prorok Muhamed je putovao od Velike džamije u Meki do hrama. Tu se sreo sa Avramom, Mojsijem, Isusom i drugim prorocima i predvodio ih u molitvi.

Moriah dijamantski nakit

Baš kao što sveta planina objedinjuje 3 religije, tako je i Moriah nakit kreiran da svako, bez obzira kojoj veri, pripada osetiti duhovne vrednosti.

Šta seriju posvećenu Hrišćanstvu čini tako posebnom?

Serija posvećena Hrišćanstvu donosi komade sa različitom krstovima, uključujući grčki pravoslavni, svetog Andreja, keltski kamen. Tu su i drugi elementi Hrišćanstva, kao što je Vitlejemska zvezda (Božićna zvezda). Ona simbolizuje čudesno rođenje Isusa, i privezak u obliku ribe, čiji naziv su rani Hrišćani koristili kao akronim za identifikaciju.

Moriah dijamantski nakit

Moriah dijamantski nakit sa jevrejskim elementima predstavljen je u vidu Davidove zvezde i simbola Chai, koji označava život i dugovečnost. Posebno se izdvajaju prstenje i ogrlice sa dijamantima ukrašeni gravurom: “Ako te zaboravim, Jerusalime”.

Moriah dijamantski nakit

Izreka: „Ako te zaboravim, Jerusalime, neka desnica moja zaboravi svoju veštinu. Neka se jezik moj prilepi za ustiju, ako te se ne sećam; ako ne stavim Jerusalim iznad svoje najveće radosti” je jedna od najpoznatijih u jevrejskoj kulturi. Njome je iskazana čežnja jevrejskog naroda da se vrati u Jerusalim. Upravo zato ne čudi što se upravo ona našla na nakitu.

Moriah dijamantski nakit

Ruka Fatime, simbol nazvan po Fatimi Zahri. Ona je bila četvrta i omiljena ćerka proroka Muhameda. Njena ruka se nalazi kao predstavnik Islama u Moriah dijamantskom nakitu. S obzirom da je bila veoma cenjena među Muslimanima juveliri su na taj način želeli da podstaknu svakog ko ga nosi na poštovanje prema bližnjem.

Moriah dijamantski nakit

Svaki komad Moriah kolekcije stilizovan je pomoću kamena i dijamanata, koje međusobno veže najfinije zlato.

Moriah dijamantski nakit se odlikuje univerzalnom privlačnošću

Kolekcija “Tree of Life” inspirisana je simbolom besmrtnosti i večnog života koji je prihvaćen u mnogim kulturama. Da biste svoje “Drvo života” nosili blizu srca Moriah je kreairao modernu verziju u kojoj centralni deo kamena zauzima simbol drveta od zlata, dok je dijamant smešten iznad.

Moriah dijamantski nakit

Moriah nakit donosi i kolekciju “Circle of Faith”. Karakteriše je elegantna kružna forma kao simbol beskrajne prirode.

“Inbal” kolekcija nosi naziv po hebrejskoj reči koja znači klepet u zvonu, tj. glas koji osoba izgovara nebesima.

Moriah dijamantski nakit

Moriah dijamantski nakit pronaći ćete u bogatoj ponudi Maestro Jewelers. Kupovinom bilo kog komada dobićete i međunarodni sertifikat o autentičnosti kamena sa Moriah planine, kao i dijamanata.

Related posts

X