Moriah dijamanti – Nakit za sva vremena

Moriah dijamanti

Moriah dijamanti napravljeni su da traju, da se prenose s generacije na generaciju i da večno simbolišu unutrašnji mir i spokoj.

Planina Moriah jedno je od najsvetijih mesta na svetu, gde su postojali sveti hramovi. Artefakti koji otkrivaju kompletnu istoriju Jerusalima, drevne tajne i priče, svetlo najvećih misterija nalaze se upravo na tom mestu. Moriah dijamanti omogućavaju vam da uvek sa sobom nosite delić drevne istine. Posebni, unikatni, jedinstveni u svom postojanju.

Pogled na Jerusalim je pogled na istoriju sveta. Čak i više, to je istorija zemlje i neba„, rekao je Bendžamin Dizraeli.

Sveti kamen Jerusalima sada uvek možete da imate uz sebe. U kombinaciji sa dijamantima i drevnom tajnom koju nosi, njegova vrednost je neprocenjiva. Upravo zato, predstavlja poseban poklon koji možete nekome da darujete.

Sveto mesto – Gde se nalazi Moriah?

Planina Moriah proteže se u pravcu sever-jug. Nalazi se između doline Kidron i doline Hagai, između planine Sion na zapadu i Maslinove gore na istoku. Jebuzit Sion nalazio se na južnoj padini planije Moriah, iznad izvora Gihon. Kralj David zauzeo je grad i učinio ga prestonicom, a nazvao ga je po sebi – „Davidov grad„.

dijamantski nakit

Severno područje vrha planine bilo je pusto nakon Davidovog osvajanja Siona.

Ta regija se, u to vreme, još uvek nalazila pod vlasništvom Araunaha, nekadašnjeg grada jebuzita. David nije želeo da zauzme tu regiju, već da je otkupi od Aurane, što je i uradio, po ceni od 600 šehela zlata.

Nakon toga, David je sagradio oltar Gospodu i na tom mestu prinosio žrtve. Vremenom je planina stekla auru svetosti i bila je mesto začetka brojnih tradicija. Sveti status gore datira iz ranog hananskog perioda, kada je ono bilo i kultno sedište „El Eliona„, boga Melhisedeka, kralja Salema.

Najpoznatija tradicija koja je u vezi sa planinom Moriah odnosi se na vezivanje Isaka za žrtvu njegovog oca Abrahama.

jerusalemski nakit

Tradicija Jakovljevog sna takođe se poistovećuje sa ovom planinom. Ipak, možda najživopisiniji prikaz suštinske prirode planine Moriah, jeste naziv koji joj je dodeljen – pupak sveta. Na samitu održanom na ovoj planini tradicionalno je postavljen kamen temeljac, simboličan temelj svetske tvorevine. Na istom mestu nalazio se i Hram Svetinje nad svetinjama, vrhunsko otelotvorenje odnosa između Boga i naroda Izraela.

Danas, ostao je sveti kamen planine Moriah, najsvetiji među najsvetijim. Upravo u njegovoj božanskoj svetosti možete da pronađete spokoj, noseći ga kao deo nakita.

Moriah dijamanti – Kolekcija za sva vremena

Dijamantski nakit Moriah sačinjen je od različitih kombinacija dijamanata, belog ili žutog zlata i čuvenog, autentičnog kamena iz Jerusalima.

Svaki prsten, privezak, ogrlica, minđuše ili narukvica rađeni su ručno, pa su u skladu sa tim i apsolutno neponovljivi i jedinstveni.

Moriah dijamanti

Jerusalimski kamen deo je svetog tla već duže od tri hiljade godina, a danas može da bude deo vašeg nakita i to u kombinaciji sa Moriah dijamantima. Svaki nakit u svom središnjem delu sačinjen je od svetog kamena.

Za svaki kupljeni nakit dobija se sertifikat o autentičnosti. Ogrlice su dostupne sa simbolom ribe, krsta, ali i sa Davidovom zvezdom i modeli u obliku kruga i srca.

Moriah dijamanti

Posebnu čar ima rotirajuće prstenje sačinjeno od belog ili roze zlata. Dijamanti koji krase Moriah nakit su najboljeg reza i najveće čistoće.

Moriah dijamanti – Najbolji praznični poklon

Dar koji se pamti, koji sa sobom nosi svetu istinu, unikatnost i jedinstvenost, svakako su Moriah dijamanti. Iskazati nekome ljubav, poštovanje i iskrenu želju za postizanjem najvrednijih manira, postići ćete darivanjem nakita koji sa sobom nosi delić istorije.

Juvelirnica Maestro Jewelers idealno je mesto u Beogradu za odabir posebnog novogodišnjeg dara. Neprolazna snaga dijamanata u kombinaciji sa svetim kamenom, svakako su nepogrešivi. Pored toga, u Maestro Jewelers prodavnici možete da pronađete i razgrani Chopard nakit koji se izdvaja po specifičnim šetajućim dijamantima. Ujedno, IDC kolekcije nakita, blistave i izuzetno kvalitetne, takođe predstavljaju sjajan praznični poklon. Za nakit kupljen u ovoj kući dijamanata, takođe dobijate sertifikat o autentičnosti.

Moriah dijamanti

Neka se vaš poklon pamti i učinite da u ljubavi prema nakitu uživaju i buduće generacije. Započnite tradiciju darivanja dijamantskog nakita koji će decenijama ostati u vašoj porodici. Ulaganje u nakit predstavlja ulaganje u budućnost.

Moriah dijamanti predstavljaju negovanje iskonskih vrednosti.

Nosite uvek sa sobom delić drevne i svete tajne – Maestro Jewelers.

Related posts

X