­­­­­­­Moriah dijamanti – Zašto su dragulji iz Izraela tako posebni?

Moriah dijamanti

Moriah dijamanti jesu oličenje perfekcije i dobrog ukusa, pretočeni u jedinstveni nakit koji poručuje: Ponesite delić Jerusalima sa sobom.

Unikatni i istorijski nakit sa Hramske gore je puno više od dodatka vašem stilu. To je neprocenjivo nasleđe koje govori u vaše ime.

Moriah dijamanti su puno više od dragocenog nakita.

Svaki komad se ručno izrađuje u Izraelu i predstavlja vrhunsko spajanje zlata, dijamanta i kamena na Hramskoj gori.

U judaizmu, Hramska gora je najsvetije mesto na čitavoj planeti. Stoga se smatra da Moriah dijamanti imaju ugrađen Nebeski Duh u sebi.

Ovaj drevni nakit ima misiju da poveže svakog pojedinca bilo gde u svetu. Sa svojom unutrašnjom lepotom, mirom i moralnim vrednostima koje su oličenje „Nebeskog Jerusalima“.

Kada razmišljate o tome koji dragulj ili dijamant je najbolje da ponesete. Važno je da znate da postoje velike prednosti kupovine dijamanata izraelske proizvodnje.

„Pogled na Jerusalim je više od istorije sveta, više je to istorija zemlje i neba“.

Benjamin Disraeli

Moriah dijamanti – Vrlo visok kvalitet uz jedinstven dizajn

Da li ste znali da su dijamanti koji se proizvode u Izraelu toliko visokog kvaliteta, da je veliki broj međunarodnih laboratorija za rangiranje dijamanata izabrao da se “naseli“ baš u Izraelu, i to u kompleksu Izraelske berze dijamanata u Ramat-Ganu, kako bi najbolji dijamanti uvek bili blizu njihovih kancelarija?

Ovo je činjenica koja jasno potvrđuje da su dijamanti izraelske proizvodnje neprikosnoveni.

Ime odabrano za Moriah dijamantski nakit odnosi se na planinu Moriah, na kojoj je jevrejski hram sagrađen pre više od 3000 godina.

Svaki komad nakita od kamena Moriah iz Jerusalima prenosi vrlo inspirativnu poruku preplitanjem dragocenih materijala koji postoje od početka vremena, predstavljajući snagu, vrednost i svetost Jerusalima.

Svi Moriah dijamanti dolaze u ograničenim izdanjima kolekcije i praćeni su službenim sertifikatom o autentičnosti.

Moriah dijamanti

Bez obzira da li kupujete dijamantske minđuše kao rođendanski poklon svojoj partnerki ili birate savršeni verenički prsten – znajte da dragulji, a posebno dijamanti koji se proizvode u Izraelu. Jedinstvenog klasičnog ili modernog dizajna, uz veoma visok kvalitet izrade.

Kupovina dragulja od pouzdanog izvora, kakvi su izraelski dijamanti, predstavlja mnogo više od estetskog izbora spektakularnog dragog kamena, već je to takođe dugoročna investicija.

­­­­­­­Moriah dijamanti – Nosioci bogate istorije i religije

Moriah dijamanti, koji u sebi u imaju utkan dašak Jerusalima i priču koja se prenosi generacijama, ugrađeni u kvalitetan nakit – čuvaju svoju vrednost, a pored blistave i luksuzne lepote, oni su i put pametnog ulaganja.

Moriah dijamanti

Svake godine stotine prodavaca dijamanata iz celog sveta dolaze u Izrael na godišnju Izraelsku nedelju dijamanata. Ovaj važan događaj okuplja lidere iz sveta dijamanata i predstavlja mrežnu platformu u kojoj se formulišu trendovi u ovoj industriji. Prethodne godine Izraelska nedelja dijamanata održana je od 10. do 12. februara 2020. godine na Dijamantskoj berzi u Ramat Ganu.

Tokom svake konferencije se bira pojedinačna izraelska kompanija koja će predstavljati izraelske inovacije i kreativnost – 2020. godine organizatori su izabrali upravo Moriah.

Tema su bili biblijski i istorijski događaji.

Na ceremoniji otvaranja, osnivač kolekcije Moriah, gospodin Avi Tavisal, podelio je sa učesnicima svoju duboku povezanost sa industrijom dijamanata i Jerusalimom i kako kolekcija Moriah čudesno povezuje njegove dve strasti.

Tada je rekao: „Ja sam sin preživelog iz holokausta. Moj otac je preživeo rat zbog dijamanata – njima se kupovalo sklonište i hrana. Može se reći da smo zahvaljujući dijamantima danas ovde i ja i moja porodica. Otac je bio zlatar i naučio me je zanatima. Moja majka je bila šesta generacija Jerusalimaca i prožela je moju ljubav prema Izraelu, a posebno prema Jerusalimu. Godinama sam sanjao da kombinujem svoje dve ljubavi i hvala Bogu, bio sam uspešan. Kolekcija Moriah objedinjuje najstarije i sveto kamenje sa večnim dijamantima i plemenitim zlatom. “

Maestro Jewelers – Moriah dijamanti vam nikada nisu bili bliže

Juvelirnica Maestro Jewelers u svom bogatom asortimanu poseduje najkvalitetniji i unikatni dijamantski nakit.

Moriah dijamanti

Pored večnih Moriah dijamanata, možemo da vam ponudimo vrhunske komade dijamantskog nakita dobro poznate IDC kuće dijamanata i neprikosnovene Chopard kolekcije.

Kombinacija ručne izrade, unikatnog dizajna, zajedno sa visokokvalitetnim Moriah dijamantima, omogućava svakom kupcu da pronađe vrhunski dijamantski nakit koji će svakog ostaviti bez daha.

Svaki prsten, ogrlica, minđuše ili narukvica su izrađeni ručno i u svaki ovaj komad je utkan duh Jerusalima, dok rotirajuće prstenje sačinjeno od belog ili roze zlata posebno ostavlja bez daha.

Moriah dijamanti

Ukoliko želite da budete impresionirani i da isto tako impresionirate druge – onda su Moriah dijamanti vaše parče luksuza.

Oplemenite svoj stil kroz različite vrste dijamantskog nakita koji nikada ne izlazi iz mode i koji ćete preneti budućim generacijama.

Modele kojima se ponosimo možete pogledati na našem sajtu maestro.rs ili nas možete posetiti u našem izložbenom salonu u Nušićevoj 12a.

Izraelski dijamanti, koji su član Izraelske berze dijamanata više od 40 godina, imaju gemološki sertifikat najpoznatije svetske laboratorije, GIA, koja svedoči o njihovom visokom kvalitetu.

Budite posebni – Ponesite dijamante na sebi svakog dana!

Related posts

X