Kupovina dijamanata kao mudra investicija

kupovina dijamanata maestro jewelers 1

Kupovina dijamanata se oduvek smatrala pametnim potezom u građenju sigurne budućnosti. Dijamant je kroz istoriju čovečanstva bio uvek visoko vrednovan. Njegova simbolička i realna validnost nikada nije bila dovedena u pitanje – on je bio kamen bogova i pobednika. Neuništivost i hrabrost utkani su u značenje njegovog imena. Zbog toga i ne čudi što su ga kao amajliju nosili imperatori Cezar i Napoleon.

Kako nastaje dijamant?

Priroda je jedina konstanta koja egzistira mimo čoveka, a često i – uprkos njemu. Milionima godina pre pojave ljudske vrste postojali su voda, vatra i kamen. Upravo u iskonsko vreme tektonskih pomeranja i vulkanskih erupcija, stvoreni su i prvi dijamanti. Ustanovljeno je da oni i danas nastaju na velikim dubinama, u uslovima izuzetno velikog pritiska i temperature (oko 900 C°).

Formirani od mnoštva ugljenikovih atoma, organizovanih u piramidalne strukture, dijamanti predstavljaju najtvrđe i praktično neuništivo poznato jedinjenje. Ipak, pre brušenja i poliranja, oni su samo kristali nedefinisane forme i raznolikog kolorita. Javljaju se u beloj, žutoj, smeđoj i crnoj boji, a mogu biti i šareni.

kupovina dijamanata maestro -jewelers 3

Zbog izuzetnosti nastanka i izazovnosti puteva kojima se do njih stiže, dijamanti su najvredniji dragulji koji postoje. Samim tim, i najpoželjniji!

Ništa nije večno osim dijamanta

Na promenljivost ljudske sudbine podsećaju nas svakodnevna globalna događanja poput pandemija, ekoloških katastrofa, ratova i ekonomskih kriza. Koliko su krhki čovečanstvo i njegove materijalne tvorevine, pokazalo se nebrojeno puta. Ipak, čovekova težnja ka večnosti i upornost da se ona dosegne je neprolazna. Ona ostaje upisana u delima njegovog duha – nauci, umetnosti i religiji.

Međutim, postoji jedan mali dar prirode, koji čoveku može približiti večnost i pružiti mu sigurnost i egzistencijalnu stabilnost.

Pouzdanost koju obezbeđuju dijamanti, ogleda se u činjenici što njihova vrednost nikada nije opala za poslednjih stotinu godina. Naprotiv, podaci sa berze potvrđuju da cena dijamanata godišnje raste za neverovatnih 6%. Za razliku od zlata, deonica i nekretnina. Zbog toga se kupovina dijamanata nameće kao pametan i siguran korak.

Kupovina dijamanata je investiranje u budućnost

Ljudske sudbine su podsetnik da u kriznim situacijama najbolje prolaze oni koji svoju najvredniju imovinu mogu poneti u džepu. Ma gde se u svetu našli, jezik dijamanata svi govore. Oni su međunarodna moneta i propusnica za sve barijere.

Stoga se, u vreme svetskih previranja i nestabilnosti egzistencije, kupovina dijamanta nameće kao mudra investicija. IDC dijamant nikada nije bio dostupniji i danas se može priuštiti za neverovatnih tristotinak evra.

kupovina dijamanata maestro jewelers 2

Naročita pogodnost ove kupovine ogleda se u tome što se IDC dijamant može „nadgrađivati“. To znači da se naknadno, uz određenu doplatu, može uzeti primerak veće karataže.

Takozvano gradirano investiranje može trajati onoliko koliko vi to budete želeli. Naravno, u svakom trenutku možete priuštiti kupovinu još nekog dragog kamena i tako povećati svoju dragocenu zbirku.

Vera u sigurnu budućnost i miran san neprocenjiv su poklon koji već danas možete obezbediti svojoj porodici. Osigurati sebe i svoje voljene od proizvoljnosti sudbine cilj je kojem svako od nas teži. Prodajom dijamanata, to možete učiniti uvek i u svakoj prilici. Dijamanti su ulog koji nikada ne gubi na ceni i sa kojim nema rizika.

Sigurna kupovina dijamanata – sigurna investicija

Poverenje je ključ uspostavljanja dobrih veza i poslovnih odnosa. Pri kupovini dijamanata, ono je, svakako, od krucijalne važnosti. Zbog toga je veoma bitno da je kompanija koja se bavi prodajom dijamanata član dijamantske berze.

Kao primarni uslov za članstvo u ovoj uglednoj instituciji postavlja se etičnost u poslovanju. Stoga poverenje u IDC nikada nije bilo upitno. Ova renomirana kuća najpouzdaniji je partner kojeg možete imati pri kupovini dijamanata.

kupovina dijamanata maestro jewelers 4

Najpouzdanije gemološke laboratorije garant su čistoće i kvaliteta IDC dijamanata. Svetski priznati sertifikati, odnosno međunarodno važeće garancije, dobijeni su od strane najuglednijih sertifikacionih organizacija: IGL, GIA, EGI i IDC.

Maestro Jewelers je zvanični zastupnik IDC dijamanata i juvelirnica sa najvećim izborom dijamanata u okruženju. Ukoliko se odlučite za kupovinu dijamanata, rado ćemo vam pomoći pri jednom od najvažnijih životnih investiranja. Jer, dijamanti su zaista najsigurniji zalog za budućnost.

Related posts

X