IWC Portofino ženski satovi – Spoj vrhunskih performansi i savršene estetike

IWC Portofino ženski satovi

IWC Portofino ženske satove krasi posebni dizajn koji se izdvaja neverovatnom estetikom.

Tradicija izrade satova čuvenog švajcarskog brenda duga je više od 150 godina. Sve je počelo davne 1868. godine kada je američki inženjer i časovničar Florentine Ariosto Jones otvorio fabriku koja je proizvodila delove za satove.

Kako je u to doba bila niska cena rada u Švajcarskoj, a postojala je ponuda dobro kvalifikovane radne snage Jones je odlučio da svoje poslovanje prebaci u ovu zemlju. Ideja mu je bila da sastavlja satove u Švajcarskoj. Zatim da ih izvozi u Sjedinjene Države, pa otuda i naziv IWC, kao skrećenica od International Watch Company.

U narednim decenijama IWC satovi su svojim inovacijama osvojili srca mnogih. Upravo zato su opravdano poneli titulu najpoželjenijeg luksuznog aksesoara. Ovaj status do današnjih dana zadržale su sve linije čuvenog brenda. Među njima posebnu pažnju privlači Portofino.

Kada je nastala IWC Portofino kolekcija?

IWC Portofino je predstavljen skoro 5 decenija nakon legendarnog Pilot modela, tačnije 1984. godine. Prema priči, ideja za njegovo stvaranje nastala je nakon što su glavni časovničar Kurt Klaus i glavni dizajner Hanno Burtscher popili čašu vina i odlučili da lépine džepni sat sa mesečevim fazama pretvore u ručni tako što su pričvrstili ušice na bočnu stranu kućišta.

Sat je dobio naziv po italijanskom mestu, Portofinu.

IWC PortofinoProšarana živopisnim zgradama duž obale sa interesantnom lukom ovo primorska turistička destinacija ugostila je mnoge članove kraljevskih porodica i znamenite ličnosti. Čak i danas, decenijama kasnije, predstavlja mondensko mesto elite i holivudskih zvezda.

IWC PortofinoU Portofinu je oslikan pravi dolce vita italijanski duh života, a taj stil sledi i IWC sat. Skrojen da isprati svaku avanturu, Portofino je doneo spoj smelih elemenata (za svoje vreme). To je pre svega veliko, a tanko kućište, duge elegantne kazaljke i izdužene rimske brojeve.

Ono što ove satove čini posebnim jeste forma mesečeve faze, prikazana u izuzetno velikom otvoru blende na 3 sata, gde se nalazi zlatni mesec na plavoj pozadini. Kontrast između belog brojačanika i zlatnog meseca podsećao je ljude na pečeno jaje, te je sat popularno nazvan Fried Egg.

IWC Portofino

U narednim decenijama linija je doživela nova izdanja, uključujući i ženske verzije, modele sa dijamantima, kao i one koji su nastali u saradnji sa Peterom Lindberghom, nemačkim modnim fotografom i rediteljem.

Šta donose novi IWC Portofino satovi?

Kombinujući bezvremensku eleganciju sa dodirom glamura, novi IWC Portofino ženski modeli odražavaju sofisticirani životni stil, naglašavajući dobar modni ukus.

IWC Portofino

Nova kolekcija obuhvata nekoliko modela sa kućištima prečnika 37 i 34 mm, koji su napravljeni od nerđajućeg čelika ili 18-karatnog 5N ružičastog zlata. Pri čemu su modeli od 34 mm debljine 8,7 mm ili 8,9 mm, u zavisnosti od specifične konfiguracije okvira. Dok satovi prečnika 37 mm imaju debljinu 9,4 mm za standardne troručne modele ili 11,3 mm debljinu za verziju sa mesečevim fazama.

Uprkos njihovim razlikama, svi modeli imaju prepoznatljivi okrugli oblik. Kućišta su sa konveksnim safirnim kristalima iznad brojčanika i krunicama na 3 sata. Poleđina kod 37-mm modela je safirna tako da pruža uvid u unutrašnjost. Manji modeli su sa klasičnom čeličnom zadnjom stranom.

IWC PortofinoIako standardna konfiguracija za IWC Portofino ima jednostavan, glatki fiksni bezel, u novoj kolekciji postoje verzije i sa bezelom koji je ukrašen prirodnim dijamantima. Na taj način ovi luksuzni satovi sa dijamantima dodatno naglašavaju prefinjenost same kolekcije, opravdavajući još jednom status koji imaju u svetu horologije.

Vrhunski dizajn prate izuzetne performanse

Nove IWC Portofino ženske satove manjih dimenzija pokreće kalibar 35100, dok model Day & Night kalibar 35180. Oba automatska mehanizma zasnovana su na Sellita SW300-1 i stoga rade na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas, obezbeđujući 42 sata rezervne snage, tj. 50 sati kod Day & Night modela.

 

IWC Portofino

U unutrašnjosti satova prečnika 37 mm nalazi su kalibar 32111 koji donosi 5-dnevnu rezervnu snage.

IWC Portofino ženske satove možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers. Ovde vas čeka i nova IWC Top Gun kolekcija, kao i IWC Pilot limitirana Navy Squadrons edicija.

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
X