IWC Ingenieur satovi – Neverovatne performanse

IWC Ingenieur satovi

IWC Ingenieur satovi se izdvajaju neverovatnim perfomansama koje osvajaju ljubitelje luksuznog aksesoara.

Kao jedan od najstarijih proizvođača u svetu časovničarstva, IWC ima tradiciju dugu više od jednog veka. Sve je počelo davne 1868. godine kada je američki časovničar Florentine Ariosto Jones odlučio da otvori fabriku koja će se baviti proizvodnjom delova za satove. S obzirom da su u to doba u Švajcarskoj bili povoljniji uslovi u pogledu radne snage, svoje poslovanje umesto u Americi započeo je u ovoj evropskoj državi, a proizvodni program preko okeana slao je u rodnu zemlju. Upravo ovu vezu oslikava i naziv kompanije, jer je IWC skraćenica od International Watch Company.

IWC Ingenieur satovi

Vrlo brzo svetlo dana ugledao je i prvi časovnik sa IWC potpisom. Već tada svima je bilo jasno da je reč o ozbiljnom brendu koji je svojom neverovatnom kreativnošću i nepresušnim idejama pomerao granice u horologiji. Taj trend nastavlja i danas tako da svakim novim modelom opravdava status prestižnog aksesoara.

Kada su se pojavili IWC Ingenieur satovi?

Iako je IWC s pravom poznat po svom širokom asortimanu Pilot modela, postoji još jedno ime koje zauzima značajno mesto u istoriji brenda. Reč je o Ingenieur seriji, što u prevodu sa francuskog znači „inženjer“. Razvijena 50-ih godina za tehničku i naučnu primenu, svojim inovativnim dizajnom otvorila je put praktičnim, a moćnim ručnim satovima.

IWC Ingenieur satovi

Prvi Ingenieur sat odlikovalo je proporcionalno kućište prečnika 36 mm. Iza prefinjene forme krila se robusna tehnologija. Naime, sat je bio ne samo otporan na vodu i udarce, već i prvi koji je napravljen sa unutrašnjim „Faradejevim kavezom“ od mekog gvožđa, čime je obezbeđeno antimagnetno svojstvo.

Vremenom, kućišta su se postepeno povećavala, a kazaljke i brojčanici su evoluirali u ležerniji izgled. Do velike promene u liniji došlo je 1976. godine, uvođenjem upečatljivog Ingenieur SL modela, koje je u potpunosti promenio estetiku tako da je umesto tradicionalnog okruglog kućišta, dobilo modernu integrisani formu, koju je zamislio niko drugi do švajcarska legenda dizajna Gerald Genta.

IWC Ingenieur satovi

U narednim decenijama, sa napretkom tehnike i uvođenjem novih materijala, IWC Ingenieur satovi dobili su nove verzije. Tako je 2005. godine razvijen model u saradnji sa Mercedes-AMG kompanijom. 2013. pojavio se sat sa turbilionom, a 4 godine kasnije i sa perpetual calendar-om, baš kao kod Big Pilot verzije.

Šta donosi najnoviji IWC Ingenieur Automatic 40 otkriva vam Maestro Jewelers.

Povratak originalu

I dok su se u poslednjih 10 godina IWC Ingenieur satovi udaljavali od originalnog dizajna, Automatic 40 vraća staru slavu koju je kreirao Gerald Genta.

IWC Ingenieur satovi

Polazeći od estetskih kodova čuvenog Ingenieur SL modela, sa dodatkom modernih elemenata novi sat pruža osveženu interpretaciju prepoznatljivog dizajna. To znači da je bezel sa 5 zareza koji su omogućavali da se zašrafi za kućište zadržan i u novoj verziji, ali su viljci simetričnije postavljeni tako da stvaraju upečatljiviji efekat.

IWC Ingenieur satovi

Kučište prečnika 40 mm izrađeno je od nerđajučeg čelika ili titanijuma. Dok su brojčanici dostupni u 4 verzije – crnoj, srebrnoj, tirkizno-zelenoj i sivoj. Crni i srebrni oslikavaju vanvremensku eleganciju, a intezivna tirkizno-zelena nijansa asocira na morska prostranstva, dajući osećaj slobode. Sivi brojčanik je smešten na kućištu od titanijuma, čime je naglašena snaga ovog materijala.

Ono što posebno izdvaja Ingenieur Automatic 40 satove jeste nova „mrežasta“ tekstura brojčanika. Dezen sastavljen od malih linija pomerenih za 90 stepeni jedna u odnosu na drugu kreiran je pečatom koji se utiskuje u mekani gvozdeni komad, a zatim pocinkuje da bi se dobio konačan izgled. Ovaj obrazac je samo prekinut kod 3 sata, gde se nalazi prozor za datum.

IWC Ingenieur satovi

U skladu sa vintage stilom IWC Ingenieur satovi ne dolaze sa zamenljivim kaiševima, već sa redizajniranom čeličnom, tj. titanijumskom narukvicom. „H-link“ narukvica, kako se popularno naziva, se nastavlja na završnu obradu kućišta tako da stvara skladnu celinu. Dok veoma tanke karike čine je ergonomičnijom čime je osiguran komfor pri nošenju.

Ingenieur Automatic 40 vas neće izneveriti ni u jednoj prilici

Sve Ingenieur Automatic 40 modele pokreće automatski kalibar poslednje generacije – 32111, koji radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas i može se pohvaliti impresivnom rezervom snage od 120 sati.

IWC Ingenieur satovi

Mehanizam je smešten u unutrašnje kućište od mekog gvožđa, koje u kombinaciji sa brojčanikom daje satu antimagnetnu sposobnost.

IWC Ingenieur satovi

IWC satovi, uključujući i Top Gun kolekciju i ženske Portofino modele, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

X