Hublot se pridružuje proslavi 70. rođendana Ferarija u Maranelu proizvodnjom posebnog limited edition Techframe Tourbillon Cronograph koji će biti prodat na aukciji.

“Ferari predstavlja sam vrhunac automobilske umetnosti, a u Hublotu smo ponosni da budemo povezani sa tim. Jedinstveni Hublot Techframe sat je rezultat timskog rada – ovo je časovnik koji kombinuje naše ekspertize kroz proces započet u sedištu Ferarija u Maranelu, a završen u Huboltu u Nionu. Ovo je naš način da Propinjućem konju poželimo srećan rođendan.”
Rikardo Gvadalupe, CEO Hublot

Izgleda da je 2017. zaista godina propinjućeg konja, jer izvanredna Ferari priča ulazi u sedmu deceniju. Istoriju kompanije obeležavaju izuzetna dostignuća u takmičenjima, kao i neuporediv asortiman sportskih automobila stvorenih tokom godina. Hublot satovi su već pet godina povezani sa ovom motorizovanom legendom, a partnerstvo je upravo i prošireno. Ono je sastanak umova između dva brenda u potrazi za apsolutnom izvrsnosti: savršena zajednica dva sveta automobilizma i satova.

Ferari će 9. septembra proslaviti 70 godina postojanja posebnom gala večerom u Maranelu, tokom koje će se održati aukcija izuzetnih automobila i drugih predmeta ukrašenih logotipom propinjućeg konja. Švajcarski časovničarski brend razvio je ograničeno izdanje časovnika za ovu priliku – jedinstveni dizajn zasnovan na Hublot Techframe Ferrari 70 Iears Tourbillon Chronograph-u.

Otkrivena na ovogodišnjem Baselvorld sajmu, ova kolekcija je rezultat intenzivne saradnje dizajnera automobila i vrhunskih časovničara. To je takođe prvi neautomobilski predmet koji je dizajnirao Ferari tim u Centru Stile, na čelu sa Flaviom Manconijem. Uzimajući kretanje Hublot Tourbillon Chronograph-a („motor“) kao početnu tačku, italijanski dizajneri su razvili sat po istim kreativnim procesima kao što su oni koji se koriste za šasije sportskih automobila, kako bi se postigla minimalna težina u kombinaciji sa solidnim okvirom. Švajcarski proizvođači satova su u ovu strukturu ubacili „motor“ visokih performansi: ručni pokret HUB6311calibre, koji sadrži ukupno 253 komponente i sa petodnevnom rezervom snage. Ovaj jedinstveni mehanizam opremljen je turbillonom sa ekskluzivnim radom, a takođe ima i hronografsku osobinu.

Prateći ovaj dizajn, jedinstveni model koji se nudi na aukciji izdvaja se svojom središnjom kosturnom kutijom – šasija – koja je izrađena od jednosmernog ugljenika, PEEK (polietra), višeslojnog hipoalergenog materijala; i kućišta – poklopac motora – napravljenog od King Gold-a, poznate zlatne / keramičke legure koju je razvio Hublot. Brojčanik, koji karakterišu i logotipi Hublota i Ferarija, inspirisan je brojkama na Ferari instrument tabli. Otvoreni dizajn ostavlja pokret vidljivim, i omogućava uvid u prelepu završnu oblogu od rutenijuma.

Ovaj ekskluzivni sat naći će se pod čekićem na predstojećoj večernjoj proslavi 9. septembra. Aukcija, koju organizuje RM Sotheby, biće otvorena za sve goste koji prisustvuju događaju, a takođe je omogućeno onlajn učestvovanje putem linka.

Related posts

X