Hublot Spirit of Big Bang – Maxime Plescia-Büchi novoj formi sata daje svoj lični pečat

Hublot Spirit of Big Bang

Hublot Spirit of Big Bang pomerio je granice u svetu časovničarstva.

Iako postoji nešto više od 4 decenije čuveni švajcarski brend je neverovatnom brzinom osvojio srca ljubitelja luksuznog aksesoara. Razlog ogromne popularnosti leži u autentičnim inovacijama koje su postavile nove trendove.

Još davne 1980. godine kada je svetlo dana ugledao Classic Original bilo je jasno da je Hublot mnogo više od klasičnog proizvođača. Ovaj skupoceni sat bio je prvi koji je kombinovao zlato sa gumenim kaišem. Složićete se, veoma smeo poduhvat za to doba. Dok danas predstavlja savršenu estetiku kojoj teže mnogi brendovi.

Pravi bum usledio je početkom 21. veka lansiranjem Hublot Big Bang serije. Poput Velikog praska, kako je i nazvana, nova linija donela je pravu revoluciju ne samo na polju mehanizma, već i impresivnog dizajna. Međutim, Hublot se na tome nije zaustavio. Taman kada smo pomislili da je sve već viđeno predstavljen je Spirit of Big Bang.

Remek delo horologije

Da su Hublot satovi umetnost fuzije, prema mišljenju mnogih, najbolje potvrđuje Spirit of Big Bang linija. U njoj su zadržane neke od karakteristika čuvenog modela po kome nosi naziv. Najupečatljiviji, svakako, su čuveni zavrtnji u obliku slova H koji povezuju bezel sa kućištem.

Hublot Spirit of Big Bang

U pogledu dizajna kućišta ostvaren je veliki pomak. Za razliku od standardnog Big Bang-a, Spirit ima ugaono kućište blago zaobljenih ivica tako da poprima izgled bureta. Napravljeno je od savremenih materijala – laganog titanijuma, inovativnog zlata i elegantne keramike. Upravo ovakav jedinstveni spoj nesvakidašnje forme i detalja koji su zaštitni znak učinio je da se Hublot Spirit of Big Bang izdvoji od drugih.

Saradnja sa talentovanim umetnikom

Hublotova saradnja sa kreativnim umetnicima iz raznih oblasti predstavlja jednu od najuzbudljivijih strana brenda. U ovim partnerstvima, tradicionalna, dobro poznata Hublot forma poprima novi oblik, koji nosi lični pečat umetnika. Hublot Spirit of Big Bang je savršen primer za to. Za njegovo postojanje zaslužan je Maxime Plescia-Büchi.

Hublot Spirit of Big Bang

Već sedmu godinu proslavljeni tattoo majstor i grafički dizajner unosi duh svog brenda, Sang Bleu, u Hublotove satove. Nakon Big Bang-a novi identitet dobili su i Spirit modeli.

Hublot Spirit of Big Bang

Redizajnirajući poznatu formu Maxime pruža drugačiju perspektivu i dublju arhitektonsku dimenziju. Rezultat toga jeste nekonvencionalno kućište koje privlači pažnju. Sastavljeno je od šestouglova, rombova i trouglova. Ovi geometrijski oblici vešto su spojeni da formiraju jedinstvenu romboidnu strukturu. Dok fasetirane komponente i brušene završne obrade dodaju 3D efekat celokupnom dizajnu. Zahvaljujući tome postignut je ne samo zadivljujuć izgled, već i bolja ergonomija. Naime, novi Hublot Spirit of Big Bang savršeno pristaje svakom zglobu, kako muškaraca, tako i žena.

 

Kućište prečnika 42 mm napravljeno je od 3 materijala – titanijuma, crne keramike i Hublotove King Gold legure. Posebne verzije dolaze sa 180 dijamanata težine približno 2,4 karata.

Otvoren brojčanik u stilu arabeske

Fascinantno kućište sledi ništa manje atraktivan brojčanik.

Safirni kristal koji prekriva brojčanik oblikovan je tako da deluje višeslojno. Lučno zakrivljene ivice se dramatično spuštaju do 10-stranog bezela. Na taj način je stvorena veća dimenzija i dubina.

Hublot Spirit of Big Bang

U centru brojčanika je prepoznatljiva Büchijeva romboidna struktura sastavljena od manjih romboida. Čak i podbrojčanici na 3 i 9 sati imaju isti motiv. Dok je prozor za datum smešten između 4 i 5 sati.

Otvoren brojčanik otkriva samonavijajući HUB4700 mehanizam. Ovaj visokofrekventni kalibar radi na frekvenciji od 36.000 vibracija na čas, obezbeđujući 50-časovnu rezervu snage. Kao novina dolaze silikonski regulacioni element i otvoren rotor geometrijskog oblika koji je dizajnirao Büchi. Time je postignuta izuzetna preciznost i pouzdanost u radu.

Hublot Spirit of Big Bang

Hublot Spirit of Big Bang satove možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers. Ovde vas čekaju i drugi modeli, uključujući i Big Bang MECA-10 Ceramic Blue, koji nosi Novak Đoković ambasador brenda.

 

 

 

Related posts

IWC Pilot satovi

IWC Pilot satovi – Savršeni spoj elegancije i preciznosti

IWC Pilot satovi predstavljaju uzor elegancije i preciznosti. Osnovan 1868. godine, čuveni švajcarski brend ima bogatu istoriju u svetu horologije. Njegovo putovanje od Švajcarske...

Pročitajte više
X