Hublot satovi – Umetnost fuzije koja nastavlja da prožima sve pred sobom

Hublot satovi

Hublot satovi jesu luksuzni švajcarski brend koji je sinonim za umetnost fuzije.

Kada kažemo fuzija, ovde pre svega mislimo na savršenu fuziju materijala: ugljeničnih vlakana, fine keramike i čvrste, vodootporne gume.

Ovo nije jedina fuzija o kojoj ćemo govoriti.

Hublot nije izgrađen ni na bogatom nasleđu, ni na tradiciji, već na snažnoj sili inovacija i pametnog marketinga.

Fuzija inovativnosti i vrhunskog predstavljanja brenda zaista nema premca u svetu luksuznih satova.

Iznad svega, kreativna iskra Hublota pokrenuta je kohezivnom fuzijom dvojice muškaraca, pri čemu obojica poseduju vrhunski pedigre u proizvodnji satova: osnivača Carlo Crocco-a i Jean-Claude Biver-a, čoveka koji je od Hublota stvorio moderno ime za nešto što je “domaće“.

Hublot satovi: Stvoreni da budu priča za sebe

„Budite prvi, budite jedinstveni, budite drugačiji“.

To je bila filozofija na kojoj je Hublot za samo nekoliko decenija stekao odličnu reputaciju na vrlo konkurentnom tržištu visokokvalitetnih satova.

Sastavljanje satova koristeći različite materijale i tehnike samo po sebi nije jedinstvena pojava. Međutim, Hublot-ov “bešavni“ postupak čini njihove satove prosto revolucionarnim.

Pored neprikosnovene tehnike proizvodnje i materijala vrhunskog kvaliteta, Hublot satovi u sebi sjedinjuju tradicionalan i moderan dizajn.

Hublot satovi - Maestro

Nazovimo to pravim uspehom u svetu satova, jer je Hublot podigao lestvicu inovacija i danas predstavlja vrhunski brend.

Hublot je svoje dinamično putovanje započeo prilično kasno.

Ovaj luksuzni švajcarski brend satova osnovan je 1980. godine.

Uprkos aktuelnoj tradiciji izrade satova, nikada se nisu plašili da budu drugačiji od ostalih.

Korišćenjem različitih materijala (uključujući prvi sat na svetu sa gumenim kaiševima) koji industrija nikada ranije nije videla. Hublot je stvorio nišu za sebe.

Koja je njihova formula za uspeh?

Savršena fuzija vrhunske inovacije i vekovne tradicije izrade satova – kako bi se stvorilo nešto smelo i jedinstvenot. Stvorena je sa namerom kako bi lako privukla one koji traže sat koji je iznad ostalih konkurenata.

Umetnost fuzije kao koncept brenda

Jean-Claude Biver i Ricardo Guadalupe su preuzeli kormilo brenda 2004. godin. Originalni koncept kombinovanja materijala nastavio je da se razvija još dalje kao „Umetnost fuzije“.

2005 -te godine Big Bang kolekcija, hronograf elegantnog i savremenog dizajna, uživala je međunarodni uspeh.

Hublot satovi

Big Bang, vodeća kolekcija brenda, odmah po lansiranju zauzela je svoju ulogu revolucionarnog predstavnika horologije.

Ubrzo nakon neprikosnovenog Big Bang-a, pridružila mu se kolekcija King Power, a kasnije i serija Classic Fusion, pokretana izuzetno tankim, UNICO-vim unutrašnjim pokretima.

Hublot satovi

2006 -te godine brend je lansirao svoj Big Bang All Black, a sa njim je predstavio i inovativni koncept potpuno crnog sata.

Hublot satovi

Hublot je nastavio da ulaže u istraživanje i razvoj, a na čelu njegovog odseka za istraživanje i razvoj bio je Matthias Buttet. Takođe je udružio snage sa Saveznim institutom za tehnologiju u Lozani (EPFL) da bi razvio novu leguru od 24-karatnog zlata i keramike (borov karbid).

On ima tvrdoću od gotovo 1.000 Vikera. Ovo „čarobno zlato“ otkriveno je javnosti krajem 2011. godine. Ujedno to je  bila i godina kada je Hublot odao počast mehanizmu Antikitera.

Antikitera je bio drevni grčki kosmograf, koji je brend minijaturisao da stane u ručni sat.

Da je Hublot pravi mag što se tiče marketinga, dokazao je još 2010. godine – kada je postao službeni sat FIFA-e, službeni merilac vremena za naredna dva svetska prvenstva u fudbalu i zvanični proizvođač satova Formule 1.

  1. godine brend je postao proizvođač satova Ferrarija u sporazumu koji pokriva sve aktivnosti Ferrarija i Hublota u pogledu imidža brenda i komercijalnih aktivnosti ove dve moćne kompanije.

Nakon skoro 30 godina nezavisnog brenda, 2008. godine Hublot je preuzeo LVMH. Ovo je označilo početak vertikalne integracije, otvaranjem nove proizvodne lokacije u Nionu, u Švajcarskoj, koja se tokom godina progresivno proširivala.

Hublotu je pružen neverovatan kapacitet za proizvodnju sopstvenog hronografskog mehanizma sa integrisanim točkićem na strani brojčanika, poznatim kao UNICO.

Jedinstveni materijali koji su sinonim za sat sa supstancom

Prvo lansiranje kompanije Hublot otvorilo je novi put u proizvodnji satova, kada je došlo do fuzije zlata i plemenitog metala sa gumom.

Okvir je dobio prepoznatljiv oblik brodske luke: hublot na francuskom.

Hublot se smatra domom nekih od najneobičnijih materijala i kombinacija ikada korišćenih u svetu horologije.

Pa da počnemo…

  • Magic Gold: 18-karatna zlatna legura natopljena keramikom, prva i jedina na svetu otporna na ogrebotine
  • Gold Carbon & Titanium Carbon: metal natopljen ugljeničnim vlaknima
  • Teksalium: ugljenična vlakna & aluminijum koji se mogu tretirati u različite boje
  • Osmijum: jedan od najređih metalnih elemenata koji su poznati čoveku poznati.

Prvi sat sa gumenim kaiševima

Hublotova opsesija neobičnim materijalima započela je 1980. godine. Nakon tri godine opsežnog istraživanja – što je otvorilo put prvom ručnom satu sa gumenim kaiševima.

Uprkos tome što nije prodao nijedan sat tokom svog debija na Sajmu satova u Bazelu 1980. godine, Hublot satovi su postigli komercijalni uspeh s prodajom većom od 2 miliona dolara u prvoj godini!

Hublot satovi

Danas su gumene trake karakteristične za gotovo bilo koji sportski ili ronilački sat, pa sada znate odakle sve to potiče.

  1. godine Odeljenje za istraživanje i razvoj uspelo je da proizvede posebno željeni materijal. Naime, keramiku jarkih boja i, u ovom slučaju, jarko crvenu keramiku.

„Ne pokušavamo da raskinemo sa prošlošću, mi joj u stvari odajemo počast kombinujući prošlost i budućnost. Snaga Hublota leži u njegovoj sposobnosti za inovacije. Način razmišljanja koji maršira van utabanih staza. U Hublotu idemo pravo do potrošača, umesto da čekamo da potrošač dođe kod nas.“

Ricardo Guadalupe, izvršni direktor kompanije Hublot

Zašto treba da posedujete Hublot sat u svom vlasništvu?

Hublot je jedan od najpriznatijih brendova luksuznih satova na svetu. Potiče iz Švajcarske. Proizvodi se od apsolutno unikatnih i nesvakidašnjih materijala. Dizajn obara sa nogu i najzahtevnije ljubitelje satova.

Ima li potrebe da nastavimo?

Hublot može da se pohvali mnogim satovima specijalne edicije i ograničene serije.

Hublot satovi

Mnogo blistavih modela sa dijamantskim okvirima, lica popločana dijamantima, plemenitim metalima svih vrsta.

Bing Bang One Click Marc Ferrero – neverovatna umetničko dizajnerska saradnja umetnika francuskog porekla Marca Ferrera iznedrila je limitiranu seriju satova za dame od samo 100 primeraka!

Sat dolazi u crnoj i beloj boji. Poigravajući se sa kontrastima, na kućištu je predstvljen ruž za usne u crvenoj boji , kojom se odaje počast ženama 21.veka.

Ova dva sata nas podsećaju da dan bez noći nije dan i da noć bez dana nije noć.

Optočen je dijamantima neverovatne čistoće i sinonim je luksuza na vašem ručnom zglobu!

Veliki prasak!

Hublot-ov vodeći model, Big Bang, svojim revolucionarnim dizajnom potpuno oslikava svoje ime – Veliki prasak. Predstavlja revoluciju u svemiru izrade satova, ostavljajući prostor za svu tehničku i estetsku smelost.

Juvelirnica Maestro Jewelers već dugi niz godina poštuje tradiciju ponude vrhunskih švajcarskih brendova, koji ostavljaju bez daha čak i najzahtevnije ljubitelje predstavnika horologije.

U našoj bogatoj kolekciji najboljih satova na tržištu možete pronaći model koji savršeno odgovara vašim preferencijama.

Ekskluzivni satovi renomiranih svetskih proizvođača sada su vam nadohvat ruke:  pored Hublot-a, tu su i IWC, Tag Heuer, Raymond Weil, Ulysee Nardin, Zenith i Chopard.

Budite slobodni da pogledate modele kojima se ponosimo u okviru našeg savremenog web shopa ili nas posetite u našem prodajnom salonu u Nušićevoj 12a.

Sat odavno ne služi samo tome da pratite vreme – već da govorite o svom stilu.

Odaberite sat čiji stil i način izrade ostaju bezvremenski.

 

Related posts

Chopard Happy Sport satovi

Chopard Happy Sport satovi – Šetajući dijamanti kao simbol ženskog duha

Chopard Happy Sport satovi san su dama širom sveta. Svima je dobro poznato da je dijamantski nakit najbolji prijatelj svih žena. Zahvaljujući Chopardu još...

Pročitajte više
X