Hublot Big Bang Zermatt

Hublot Big Bang Zermatt

Hublot Big Bang Zermatt predstavljen je početkom 2023. godine i u rekordnom roku osvojio je srca ljubitelja zimskih sportova.

Osnovan 1980. godine u Nionu u Švajcarskoj, Hublot se neverovatnom brzinom vinuo u sam vrh sveta časovničarstva. Sa ciljem da „bude prvi, drugačiji i jedinstveni“, ovaj švajcarski proizvođač postao je prepoznatljiv po smelom kombinovanju različitih materijala. Tako je prvi spojio zlato sa gumenim kaišem u Classic Original modelu. Zatim je 2005. godine lansirao legendarni Big Bang sat koji ima svojevrsnu formu bezela sa 6 titanijumskih vijaka u obliku slova H. Da bi prošle godine osvanuo i prvi sat ikad napravljen u potpunosti od safirnog stakla. Upravo on je opravdano zauzeo vodeće mesto na listi „top satovi za 2022. godinu“.

Hublot Big Bang ZermattMeđutim, čuveni brend se ovde nije zaustavio, te već godinama nastaju Hublot satovi u saradnji sa umetnicima, koji pomeraju granice kako u dizajnu, tako i u perfomansama. Dok nas svake godine u sezoni godišnjih odmora očekuju impresivni modeli inspirisani poznatim mondenskim odmaralištima. Jedan od njih jeste Big Bang Zermatt linija, koja je dobila 2 nova modela.

Šta donose Hublot Big Bang Zermatt satovi?

Zermatt je mali grad u Švajcarskoj koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.620 m, u podnožju najviših vrhova Švajcarske. Postao je poznat u 19. veku nakon prvog i tragičnog uspona na Matterhorn, jednog od najviših vrhova Alpa.

Svojom impozantnom strukturom u vidu zakrivljene piramide sa izuzetno strmim stranama Matterhorn se izdvaja u odnosu na druge alpske vrhove. Ujedno je jedan od najtežih uspona na svetu, koji i danas predstavlja izazov za skijaše, te ne čudi što je postao sinonim za alpske zimske sportove.

Hublot Big Bang Zermatt

Među brojnim turističkim zdanjima u Zermattu našla se i radnja proizvođača luksuznih satova, koji je svoje švajcarsko nasleđe, inspirisano Matterhornom, ovekovečio posebnom Big Bang serijom pokrenutom 2017. godine.

Nova interpretacija Hublotove umetnosti fuzije

Prema rečima Ricarda Guadalupea, izvršnog direktora Hublota: „Veza između Hublota i Zermatta je više nego simbolična. Delimo ne samo iste korene, već i težnju u postavljanju novih granica kvaliteta“.

Hublot Big Bang ZermattU skladu sa tim 2 nova Hublot Big Bang Zermatt sata donose fantastični spoj švajcarske tradicije sa modernim časovničarstvom. Za razliku od prethodnih modela, Hublot se sada vraća svojim osnovama te je kućište izrađeno od fino poliranog čelika. Na taj način odražava jedinstvenu refleksiju škriljaca, tipične metamorfne stene koja čini veliki deo Matterhorna. Dok brojčanik sive boje sa završnom obradom u vidu sunčevih zraka obezbeđuje nestvarno prelamanje svetlosti posmatrano iz različitih uglova, baš poput Matterhorna obasjanog suncem.

Hublot Big Bang ZermattOno što najviše privlači pažnju jeste vrh ugraviran na brojčaniku, koji je prikazan onako kako izgleda iz Zermatta. Pri čemu se na muškoj verziji nalazi na 9 sati, a na ženskoj je smešten na 3 sata.

Trend velikih kućišta svojstvenih za Big Bang liniju nastavljen je i sa novim Zermatt modelima tako da muški sat dolazi u prečniku od 44 mm, a ženski sa prečnikom od 41 mm koji je ukrašen prirodnim dijamantima. Naravno, bezel poseduje karakteristične šrafove od titanijuma koji formiraju slovo H.

Hublot Big Bang Zermatt

Idealnu završnicu ovoj sportsko-elegantnoj formi daje kaiš od nubuk kože u sivoj boji. Narukvicu lako možete da zamenite snežno belom verzijom.

Hublot Big Bang Zermatt ispratiće vaš životni stil

Big Bang linija je donela pravu revoluciju u horologiji besprekornim perfomansama. Samim tim, i novi modeli mogu se pohvaliti vrhunskim samonavijajućim mehanizmom koji radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas, donoseći 42-časovnu rezervu snage.

Hublot Big Bang ZermattHublot satove, uključujući i čuveni Big Bang Meca 10, koji nosi Novak Đoković, Hublotov ambasador, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

IWC Pilot satovi

IWC Pilot satovi – Savršeni spoj elegancije i preciznosti

IWC Pilot satovi predstavljaju uzor elegancije i preciznosti. Osnovan 1868. godine, čuveni švajcarski brend ima bogatu istoriju u svetu horologije. Njegovo putovanje od Švajcarske...

Pročitajte više
X