Pobednički sat Hublot Big Bang Unico Yellow Magic za najtrofejnijeg tenisera

Hublot Big Bang Unico Yellow Magic se našao na jednom od najvećih teniskih turnira i to zahvaljujući nikom drugom do Novaku Đokoviću.

Ljubitelji belog sporta u nedelju su sa oduševljenjem pratili dešavanja na terenu stadiona Arthur-Ashe. Na dobro poznatoj podlozi u finalu su se našli Novak Đoković i Karlos Alkaraz. Naravno, U.S. Open titulu osvojio naš čuveni as.

Ovom pobedom skor od titula na Mastersu 1000 popeo se na 39. Time je Novak učvrstio svoj položaj najuspešnijeg tenisera svih vremena.

Pored vrhunske igre, srpska superzvezda je oduvek privlačio pažnju i zanimljivim sportskim kombinacijama na terenu. Ovog puta u moru bele teniske odeće Đokovićev živopisni žuti sat ukrao je šou. Međutim, to nije običan luksuzan muški sat, već Hublot Big Bang Unico Yellow Magic!

Saradnja koja inspiriša na genijalnost

Novak Đoković je novi Hublot ambasador! Vest koja je 2021. godine odjeknula ne samo u svetu sporta, već i horologije. Time se Novak pridružio Peleu, Boltu, Mbapeu i drugim legendama u klubu ambasadora brenda.

Iako su čelnici Hublota u strogoj tajnosti čuvali detalje saradnje sve do objave, iskusnim znalcima bilo je samo pitanje dana kada će doći do spoja najboljih iz ove 2 oblasti.

Hublot Big Bang Unico Yellow Magic

Svojim neverovatnim inovacijama i smelim dizajnom, poznati švajcarski proizvođač je za samo 4 decenije postojanja postao prvi na listi prestižnih satova. Sa druge strane, profesionalizam, ogroman sportski duh i požrtvovanost Novaka Đokovića učinili su da postigne nemoguće.

„Budi prvi, jedinstven i različit“, Hublotova je filozofija. Upravo ovaj moto sledi i Đoković. Iz ove krilatice rodilo se partnerstvo koje će ispisati novo poglavlje u istoriji tenisa i časovničarstva.

Žuta magija koja pomera granice

U poslednje 2 godine Novakovu ruku krasili su razni modeli Big Bang linije, uključujući i mnogima omiljeni Hublot Big Bang Meca-10 Ceramic.

Hublot Big Bang Unico Yellow Magic

Big Bang je predstavljen 2005. godine, kao jedna od najnaprednijih kolekcija brenda ikada. Zapravo, njome je Hublot potvrdio svoje nenadmašno znanje i veštine u pogledu dizajna, mehanizama i najsavremenijih materijala. Karbon, titanijum, keramika i safir – samo su neki od njih koji su na ovom modelu razvijeni do tehničkih izvrsnosti.

Novi korak usledio je 2018. kada je lansiran model sa crvenom keramikom. Bilo je potrebno 4 godine istraživanja i eksperimentisanja da bi se razvio proces za sinterovanje materijala bez sagorevanja pigmenata.

Hublot Big Bang Unico Yellow Magic

Tri godine kasnije svetlo dana ugledao je i Hublot Big Bang Unico Yellow Magic. Ograničen na samo 250 komada širom sveta, ekskluzivan je kao i VIP loža na Centralnom terenu U.S. Opena. Imajući ovo u vidu ne čudi što je baš njega Đoković ukombinovao sa sportskom odećom u finalu. Kao da je time želeo da poruči da ima talentna ne samo za tenis, već i za modni stil.

Hublot Big Bang Unico Yellow Magic

Međutim, Yellow Magic sat je više od atraktivnog dizajna. U pitanju je pravo tehničko čudo. Napravljen od visokotehnološke keramike, nije samo izdržljiv, već i neverovatno lagan. Ova karakteristika čini ga savršenim pratiocem u svakoj aktivnosti – od treninga, pa sve do svečanih događaja.

Kućište prečnika 42 mm vodootporno je do 100 m dubine. Bezel je, takođe, izrađen od žute keramike. Dok je dizajn otvorenog brojčanika preuzet od ranijih Big Bang Unico modela. Pri čemu je osvežen modernim elementima u žutoj boji koji pružaju savršen kontrast crnoj osnovi.

Hublot Big Bang Unico Yellow Magic

Podbrojčanici na 3 i 9 sati i potpuno izloženi točkić za datum čine odličnu vizuelnu osnovu za vidljive delove mehanizma.

Moćnu formu dodatno naglašava kaiš od strukturirane gume u žutoj boji.

Jedinstvena fuzija performansi i elegantnog izgleda

Sa Hublot Big Bang Unico Yellow Magic nastavljena je priča o impresivnim inovacijama. Naime, sat pokreće HUB1280 UNICO mehanizam sa automatskim navijanjem. Radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas, donoseći 72-časovnu rezervu snage.

Hublot Big Bang Unico Yellow Magic

Ovaj mehanizam se izdvaja flyback funkcijom koja omogućava resetovanje hronografa bez prethodnog zaustavljanja. Poseduje i column wheel, što znači da ima preciznije startovanje i zaustavljanje kada je u upotrebi.

Hublot Big Bang Unico Yellow Magic

Big Bang Unico satove, kao i Hublot Spirit of Big Bang, Big Bang Meca-10, Big Bang One Click, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

Dijamantska burma

Zašto je dijamantska burma više od luksuznog nakita?

Dijamantska burma je omiljen dijamantski nakit svake žene. Venčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu. Dan ispunjen ljubavlju, srećom i dragim ljudima zauvek...

Pročitajte više
X