Hublot Big Bang Meca 10

Kada su u pitanju luksuzni muški satovi mnogima je prva pomisao tradicija duga više od jednog veka, što je pogrešno mišljenje. Hublot je najbolji dokaz da je, iako jedan od najmlađih proizvođača, za gotovo 4 decenije uspeo da izgradi prepoznatljivi brend.

Hublot Big Bang Meca 10Zahvaljujući hrabrosti da primeni naizgled nespojive materijale, konstantnom usavršavanju tehnologije i impresivnom dizajnu ovi švajcarski satovi za kratko vreme ostavili su traga u istoriji, te postali omiljeni modni detalj muškaraca i žena sa stilom.

 Hublot Big Bang Meca 10 satovi pomeraju sve granice izdržljivosti

Priča o modernom Hublotu počinje 2004. godine kada Jean Claude Biver došao na mesto izvršnog direktora. Ovaj švajcarski biznismen imao je veliko iskustvo u časovničarstvu, pa je svoje genijalne ideje pretočio u stvarnost pomoću Hublot dizajnera i inženjera. Naime, cilj Bivera bio je da osveži brend sasvim novom linijom koja će prevazići sve postojeće modele. Tako je 2005. godine svetu predstavljen Big Bang.

Hublot Big Bang Meca 10

Poput velikog praska, kako je i nazvana, nova serija je unela revoluciju ne samo na polju mehanizma, već i jedinstvenog dizajna. Inspirisan Classic Original satom iz 1980. godine, kao i legendarnim gumenim kaišem, koji je razvio Carlo Crocco, osnivač kompanije, Big Bang dolazi u nekonvencionalnoj formi. Upravo ovakav jedinstveni spoj ikoničnog dizajna i modernih elemenata učinio je da se linija izdvoji od drugih.

Da su ovi Hublot satovi umetnost fuzije potvrđuju i brojne nagrade, poput “Nagrade za dizajn 2005.” na “Geneva Watchmaking Grand Prix”, “Nagrade za sportski sat” na svečanosti “Sat godine” u Japanu, nagrade “Best Oversized Watch” po izboru urednika u Bahreinu.

U narednim godinama linija je dobila nove verzije. Jedna od njih jeste podlinija Big Bang Meca 10 koja se može pohvaliti hronografom sa rezervom snage od čak 10 dana.

Hublot Big Bang Meca 10 satovi izrađeni su od najmodernijih materijala

Hublot je oduvek bio fokusiran kako na izvrsnu horologiju, tako i na izgled, koristeći superiorne materijale. Rezultat toga su Hublot Big Bang Meca 10 satovi izrađeni od titanijuma.

Hublot Big Bang Meca 10

Izuzetno lagan, a opet neverovatno izdržljiv, titanijum se pokazao kao idealno rešenje za satove. Upravo zato ne čudi što je Hublot uvrstio ovaj materijal u svoje modela.

Hublot Big Bang Meca 10 Titanium dolazi sa titanijumskim kućištem prečnika 45 mm. Bezel je, takođe, od titanijuma, sa 6 crnih šrafova prepoznatljivih glava u obliku slova H, dok je krunica delimično gumirana čime je obezbeđeno lakše rukovanje.

Koncept otvorenog brojčanika, kao i safirno staklo sa zadnje strane, otkrivaju mostove, zupčanike i točkove mehanizma, dajući satu moćni efekat.

Ništa manje zadivljujući nije ni mehanizam. Specijalno razvijen od strane Hublot inženjera HUB1201 donosi 21.600 obrta po satu.

Hublot Big Bang Meca 10 satovi su sinonim za luksuz

Kao majstor fuzije i alhemičar plemenitih metala, Hublot je razvio novi zlatni materijal koji je nastao spajanjem 24-karatnog zlata i keramike. Ne samo da je toplija nijansa od tradicionalnog 18-karatnog zlata, već ovu ekskluzivnu leguru odlikuje 8 puta veća tvrdoća, te je može obraditi samo dijamant.

King Gold se našao na kućištu i bezelu Big Bang Meca 10 satova. Na taj način je robusni dizajn po kome je linija poznata dobio elegantni izgled.

 

Hublot Big Bang Meca 10

Ono što čini specifičnim ove modele jeste indikator rezerve snage koji je vidljiv na prednjoj strani. Smešten je iznad oznake za 6 sati u vidu zupčanika sa skalom od 10 dana. Pri čemu crveni okvir na skali ukazuje na utrošenu rezervu snage. Drugi indikator na 3 sata postaje crven kada preostanu samo 2 dana u rezervi snage, podsećajući vlasnika da navije sat.

Hublot Big Bang Meca 10 satovi dostojni šampiona

Novak Đoković, novi Hublot ambasador, izabrao je Big Bang Meca 10 Ceramic Blue. Reč je o modelu izrađenom od keramike, tj. materijalu izuzetne čvrstoće i otpornosti na ogrebotine.

Hublot Big Bang Meca 10

Iako keramiku koriste i drugi proizvođači, Hublot je otišao korak dalje, te njegov sat krasi mat plava keramika. Na kućište prečnika 45 mm nadovezuje se gumeni kaiš u istoj, plavoj nijansi. Na taj način je postignuta prefinjena sportska forma koja ne može ostati neprimećena.

Kazaljke i indeksi prevučeni su Super-LumiNova slojem, te brojčanik nudi optimalnu čitljivost u svakom trenutku, čak i na dubini od 100 m.

Hublot Big Bang Meca 10

Kao i kod prethodnih Big Bang Meca 10 modela u unutrašnjosti je smešten HUB1201. Hronograf se sastoji od 223 dela jedinstvene konstrukcije koja je omogućila trodimenzionalni efekat i upečatljivu dubinu.

Hublot Big Bang Meca 10 satovi sofisticiranog stila

Posebnu kolekciju Big Bang Meca 10 čine modeli koje karakteriše ugaono kućište blago zaobljenih ivica koje čitav dizajn podiže na viši nivo.

Hublot Big Bang Meca 10

Poput tradicionalne okrugle verzije, ovi Hublot satovi dolaze sa otvorenim brojčanikom u mat crnoj boji. Upravo zato su po mišljenju stručnjaka prava avangardna remek dela. Dostupni su, takođe, u 3 različita materijala – titanijumu, King Gold leguri i keramici.

Hublot Big Bang Meca 10

Kućište svakog od njih upotpunjeno je crnim gumenim kaišem koji odlično prianja svakom zglobu, dok se za lako stavljanje i skidanje pobrinula titanijumska kopča.

Hublot Big Bang Meca 10

Hublot Big Bang Meca 10 pokreće originalni HUB1233 koji garantuje izuzetnu preciznost uz rezervu snage od 10 dana.

Hublot Big Bang Meca 10 modeli, kao i luksuzni satovi za 2022. godinu drugih poznatih brendova, čekaju vas u Maestro Jewelers.

Related posts

Dijamantska burma

Zašto je dijamantska burma više od luksuznog nakita?

Dijamantska burma je omiljen dijamantski nakit svake žene. Venčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu. Dan ispunjen ljubavlju, srećom i dragim ljudima zauvek...

Pročitajte više
Zenith Defy Extreme Diver

Zenith Defy Extreme Diver – Ronilački sat moćnog dizajna

Zenith Defy Extreme Diver postavio je nove standarde u horologiji. Od svog osnivanja 1865. godine Zenith je privlačio pažnju neverovatnim umećem izrade i inovacijama...

Pročitajte više
X