Hublot Big Bang Unico Sky Blue – „Nebo je granica“!

Hublot Big Bang satovi osvojili su svet časovničarstva.

Kada je Carlo Crocco razmišljao o nastanku Hublota kasnih 70-ih imao je jasnu viziju kako sat treba da izgleda. Od oblika kućišta, pa do crnog brojčanika – osnivač čuvenog brenda pažljivo je razradio svaki detalj. Sve osim kaiša. Razmotrio je mnoge materijale, ali nijedan mu nije delovao privlačno. Tek kada je nacrtu dodao gumeni kaiš bio je zadovoljan.

S obzirom da u to vreme guma nije bila karakteristični materijal za satove, već su oni izrađivani od plemenitih metala, bilo je potrebno 2 godine da se usavrši proces proizvodnje kaiša od gume. Upravo ovaj gumeni kaiš ukombinovan sa 18-karatnim žutim zlatom na kućištu označio je početak Hublotove „umetnosti fuzije“.

Kada je Jean-Claude Biver 2004. godine došao na mesto izvršnog direktora postavio je cilj da dovede brend na novi nivo. Na taj način stvario je drugo poglavlje u njegovoj umetnosti fuzije. Tako je godinu dana kasnije nastao Hublot Big Bang.

Veran istom konceptu, kao i prvi Hublot pre 25 godina, Big Bang sat čini kombinaciju neobičnih materijala predstavljenih na hrabar način. Poput Velikog praska, po kome nosi i naziv, novi Hublotov sat se raširio svetom, pomerajući granice ne samo u dizajnu, već i na polju mehanizma. Da je, zaista, reč o impresivnoj inovaciji potvrdila je i prestižna nagrada Grand Prix d’Horlogerie de Genève.

Hublot Big Bang

U narednim godinama nastavljen je razvoj ove serije, te smo svedoci pojavljivanja novih verzija. Šta donosi najnoviji Hublot Big Bang predstavnik otkriva vam Maestro Jewelers.

„Nebo je granica“

Hublotova tradicija lansiranja modela za leto nastavljena je i ove sezone. Za vrele letnje dane očekuje nas nova verzija Big Bang Unico Sky Blue modela. Spajajući 3 klasična Hublot elementa – kultni Big Bang dizajn, Unico mehanizam i obojenu keramiku, čuveni švajcarski brend omogućava vam da imate besprekorni stajling i kada tempereture pređu +40 stepeni Celzijusovih.

Hublot Big Bang

Pod sloganom „Nebo je granica“ Big Bang Unico Sky Blue dolazi sa kućištem prečnika 42 mm koje je napravljeno od plave keramike. Kao najpopularnija boja leta, plava simbolizuje nove horizonte. Takođe podstiče želju za bekstvom iz grada i poziva u morske avanture, te je Hublot sa dobrim razlog izabrao baš ovu nijansu za letnje izdanje čuvenog sata.

Prepoznatljivu Unico formu naglašava i bezel od polirane keramike u istoj boji koji je dekorisan sa 6 kultnih titanijumskih šrafova u obliku slova H koji su postali zaštitni znak Hublota.

Hublot Big Bang

Hublot Big Bang Unico Sky Blue se izdvaja ne samo novom bojom keramike, već i načinom izrade. Naime, razvijena je korišćenjem jedinstvenih procesa tako da je kao krajnji rezultat dobijen visokotehnološki materijal koji je ne samo lagan i ultra otporan na oksidaciju i grebanje, već i hipoalergenski i ima mogućnost prilagođavanja temperaturi kože.

Otvoreni brojčanik stvara moćni efekat

Otvoreni brojčanik, baš kao i zadnja strana od safirnog stakla, pruža pogled na impozantnu konstrukciju mehanizma.

Hublot Big Bang

Podbrojčanik za sekunde smešten je na 9 sati, dok podbrojčanik na 3 sata sadrži prikaz minuta sa prozorom za datum. Kazaljke i arapski indeksi prevučeni su Super-LumiNova slojem čime je obezbeđena jasna vidljivost i u mraku.

Novi Hublot Big Bang nudi 2 verzije kaiša. Prvi je Velcro kaiš bele boje sa kožnim elementima, a drugi je kultni gumeni dekorisan prepoznatljivim vertikalnim linijama i sa kopčom od titanijuma.

Hublot Big Bang je savršeni pratilac svake vaše letnje aktivnosti

Big Bang Unico Sky Blue pokreće HUB1280 UNICO mehanizam sa automatskim navijanjem. Napravljen je od 354 elemenata sa 43 purpurna rubina tako da radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas, donoseći 72-časovnu rezervu snage.

Hublot Big Bang

Hronograf poseduje column wheel, što znači da ima preciznije startovanje i zaustavljanje kada je u upotrebi. Njegova funkcija povratnog hoda omogućava resetovanje hronografa bez prethodnog zaustavljanja.

Hublot Big Bang

Hublot Big Bang modele, uključujući i Big Bang Meca 10, Unico, One Click, kao i satove nastale u saradnji sa umetnicima, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

X