Drago kamenje u boji – Novi trendovi za leto

Drago kamenje u boji

Drago kamenje u boji je savršeni dodatak vašem stajlingu.

Sunčano nebo, dodir toplog peska, šum talasa – prva su asocijacija na omiljeno godišnje doba. Iako zima još uvek traje, novi modni trendovi prizivaju vrele letnje dane. A ništa ne govori bolje o stilu do izbor nakita.

Nekada čuvan za posebne prilike dijamantski nakit, danas, predstavlja simbol elegancije i šika, te ne čudi što ga moderne dame rado kombinuju u svakoj prilici, čak i uz poslovnu garderobu. Sa njim i jednostavni komadi dobijaju glamurozni look. Dok se neverovatni osećaj luksuza ne može ni sa čim porediti.

Dolazak nove modne sezone najavljuje i promene u svetu juvelirstva. Prefinjeni dizajn ovalnog i princeza reza ovog leta namenjen je za verenički prsten sa dijamantom, a na scenu stupa drago kamenje u boji. Jedinstveni oblici, smelo kombinovanje sa dijamantima, kao i bogat kolorit čine ih pravim malim remek delima.

Koje je drago kamenje u boji hit ovog leta otkriva vam Maestro Jewelers.

Nakit koji oslikava letnje nebo

Od pista do časopisa – čarobna plava nijansa safira postala je “IT” boja leta. Naziv potiče od grčke reči “sappheiros” što znači plav. Zajedno sa rubinom spada u porodicu korunda, te se može pohvaliti izvanrednom tvrdoćom, po kojoj se nalazi odmah iza dijamanta.

Drago kamenje u boji

Od davnina se verovalo da safir donosi snagu, mudrost, čast i večni život. Zbog toga je krasio prstenje kardinala kako bi im pomogao da očiste srce i pojačaju veru u Boga.

Drago kamenje u boji

Kao simbol neba i svetlosti predstavlja idealni nakit za vrele letnje dane. Duboki sjaj i očaravajući šarm tamnoplavog safira izgledaju posebno zapanjujuće sa belom, koralnom, pa čak i crvenom odećom.

Drago kamenje u boji koje donosi sofisticiranost u svaki outfit

Ametist je jedan od najpopularnijih dragih kamenja među nakitom. Upravo zbog svoje magične nijanse bio je cenjen tokom istorije. Još ga je Aristotel koristio kao sredstvo za lečenje od alkoholizma. Dok je u Srednjem veku kao kamen duhovnog pročišćavanja bio obavezan na biskupskom prstenu, te je poznat i pod nazivom “biskupov kamen”.

Drago kamenje u boji

Ipak, ono po čemu se izdvaja ovoj dragi kamen jeste neverovatna boja koja varira od tamno ljubičaste do boje lavande. Otmena i zadivljujuća njegova nekonvencionalna nijansa uneće živahnost u vaš outfit. Bez obzira da li ga ponele sa belom i žutom casual odećom u šetnji gradom ili ukombinovale sa ultramodernom večernjom haljinom u crnim i tirkiznim tonovima budite sigurne – svojim nakitom nikog nećete ostaviti ravnodušnim.

Drago kamenje u boji u prirode

Oličenje prirode, smaragd nosi naziv od grčke reči “smaragdos”, koja u prevodu znači “zeleni kamen”. Još su stari narodi verovali u njegovu moć, te su ga smatrali simbolom za besmrtnosti. Dok svojom kristalno zelenom nijansom pruža mir, ravnotežu i blagostanje. Ujedno je i kamen koji pojačava iskrene emocije, a prema legendi može da pokaže kada je partner neveran tako što će promeniti boju.

Drago kamenje u boji

Prema mišljenju mnogih smaragd je najlepši dragi kamen. Tajna se krije u intenzivnoj boji koja nas svojim nestvarnim sjajem navodi na beg u tropske predele, što ga čini savšenim za letnje stajlinge.

S obzirom da važi za kamen inspiracije pravi je trenutak za eksperimentisanje. Umesto suptilnih komada, budite hrabre i izaberite smeo dizajn upečatlljivih oblika, pa čak i kombinovan sa drugim dragim kamenjem.

Drago kamenje u boji

Da bi vaš nakit sa dijamantima ukrašen smaragdima došao do punog izražaja najbolje je da ga nosite uz odeću ljubičaste i plave, a u svečanim prilikama srebrne nijanse.

Zavodljivo drago kamenje u boji

Priča o vatrenom rubinu može se pratiti još od drevnog kineskog puta svile kojim su ga trgovci uvozili. Među azijskim narodima ovaj dragi kamen je simbolizirao sreću. Korišćen je ne samo u nakitu, već i za ukrašavanje oklopa bogatih plemića tog vremena. U Indiji je, pak, označavao moć, bogatstvo i neizrecivu snagu, te je činio važan deo kraljevskog nakita.

Drago kamenje u boji

Bez obzira što se značenje menjalo tokom godina, rubin je vredan dragi kamen. Pri čemu se vrednost određuje intenzitetom boje. To znači da je skupoceniji što je njegova crvena boja izraženija i sa visokim nivoom bistrine.

Baš poput dijamanata, veoma je redak, pa nakit sa njim predstavlja pravi prestiž. Dok eksplozivna i senzualna crvena nijansa unosi strast i romantiku. Zbog čega je dijamantsko vereničko prstenje često ukrašeno rubinom.

Ukoliko odlučite da ovog leta svoju odeću stilizujete nakitom sa vetrocrvenim dragim kamenom imajte u vidu da su u trendu masivni komadi, jer rubin privlači pažnju gde god se pojavite.

Drago kamenje u boji

Drage dame, pripremite se za dolazak toplih dana, posetite još danas Maestro Jewelers. U ekskluzivnom prostoru čeka vas najlepši nakit sa dijamantima i dragim kamenjem u boji čuvenih juvelirskih kuća.

Related posts

IWC Pilot satovi

IWC Pilot satovi – Savršeni spoj elegancije i preciznosti

IWC Pilot satovi predstavljaju uzor elegancije i preciznosti. Osnovan 1868. godine, čuveni švajcarski brend ima bogatu istoriju u svetu horologije. Njegovo putovanje od Švajcarske...

Pročitajte više
X