DIVER X ANTARCTICA: DO KRAJA ZEMLJE

ODA LEDU

Kao oda fotografiji najjužnijeg kontinenta na zemlji koju je napravio Sebastijan Kouplend (Sebastian Copeland), Ulis Nardenov (Ulysse Nardin’s) DIVER X ANTARCTICA je polarna simfonija svetlosti i leda, Kouplendov izraz duboke ljubavi prema planeti.

 

Pariz, 13. novembar 2019 -Terra Australis, kako je Antarktik ranije nazivan – poslednji je kontinent koji je bio otkriven na najjužnijem delu zemljine kugle, najnepristupačnije kopno – bila je izvorom fascinacije za istraživače, naučnike i istoričare, i tako je već dva veka – od kako je otkrivena. Misteriozno i zagonetno mesto, taj smrznuti vrh planete bio je destinacija iz mašte i izvor opčinjenosti još od vremena kada je Aristotel oko 350. godine p.n.e. u svom delu Meteorologija pisao o mogućem postojanju antarktičkog regiona.

U odi suštini istraživanja i svega što to podrazumeva, Ulysse Nardin je dizajnirao DIVER X ANTARCTICA. Avatar u svetu proizvodnje satova, ANTARCTICA model linije DIVER X je sat koji donosi „X-faktor“ u borbi sa nejnemirnijim morima – u čast savremenog Odiseja koji se upustio u rizik istraživanja zavodljivog, opasnog mesta, bukvalno smeštenog na kraju sveta. Sa svojim svetloplavim ledenim bregovima i smrznutim okeanom, glasnicima davne prošlosti, Antarktik nema koordinate geografske dužine, samo tačku geografske širine od 900.

Sebastijan Koupland je fotograf koji svoj umetnički rad koristi da prenese poruke koje imaju hitan i globalni značaj. Prijatelj švajcarskog proizvođača satova Ulysse Nardin-a, novembra 2019. se pridružio armadi modernih istraživača ovog brenda, poznatoj pod imenom „Odisejev tim“, zajedno sa ostalim ženskim i muškim ljubiteljima vode slobodnog duha: Fred Buyle, Alex Caizergues, Mathieu Crepel, Sebastien Destremau, Ben Thouard and Alessia Zecchini. Sebastijanove slike je video ceo svet, a njegove knjige su referenca modernim istraživačima, kao i onima koji su samo znatiželjni i koje zanima ekstremna klima – hladan, suv i vetrovit, najređe naseljen kontinent na zemlji. O stotoj sezoni Južnog pola, 2011-2012, zajedno sa partnerom Eric McNair-Landry, Sebastijan je proveo mnogo više vremena na terenu nego što bi se očekivalo, i bio svedok iz prve ruke tom čudu netaknute prirode. Predvodio je prvi istok-zapad transkontinentalni prelazak Antarktika na skijama i zmajevima, i postavio tri svetska rekorda na 4100 kilometara dugom putu, tokom ekspedicije koja je trajala strašnih 82 dana u polarnoj pustoši. Sebastijan planira novu ekspediciju koja će preći Arktički okean 2021. godine.

Plodovi Sebastijanovog rada viđeni su na kanalu Nacionalne geografije, CNN-u, u Nju Jork Tajmsu i Pari Maču, između ostalih. On je posvećeni zastupnik zaštite okoline, a njegove knjige su živa potvrda njegovih napora. „Pomoći ljudima da se zaljube u svet u kome žive,“ kaže on, „katalizator je za buđenje želje da se taj svet sačuva.“

Polarna simfonija svetlosti i leda, Diver X ANTARCTICA je nastavak njegove duboke ljubavi i poštovanja koje ukazuje planeti. „Ulysse Nardin je brend koji je jednako posvećen okeanima naše planete kao što sam i ja. Verujem da će naše partnerstvo doneti značajne dobrobiti svima koji su zainteresovani i, nadam se, podići svest o tome šta treba da učinimo da bismo se bolje starali o ovoj divnoj plavoj planeti.“

 

DIVER X ANTARCTICA

Beli mat gumeni kaiš podseća na čiste i stroge linije najjužnijeg zemljinog kontinenta, sa ledeno plavim nagoveštajima na brojčaniku na kome se odslikavaju ledeni bregovi koji tamo plutaju po moru. Brend Ulysse Nardin se ističe pod peskiranim brojčanikom. Prsten – od bele gume – slaže se sa kaišom sata. Njegov UN-118 mehanizam garantuje tačnost u bilo kojoj hemisferi i u bilo koje doba dana ili noći. Sivi brojčanik je označen naglašenim i elegantnim „X“. Kruna, rogovi i donji poklopac su od titanijuma.

Pečat na poleđini sata ne daje samo koordinate antarktičkog kontinenta: 900 širine (dužina nije potrebna za masu kopna na najjužnijoj tački zemljine kugle), već i trasu Vendée Globe trke jedrenjaka kojoj je Ulysse Nardin postao oficijelni sponzor.

Pratite nas

Facebook : https://www.facebook.com/UlysseNardinwatches/

Instagram : http://www.instagram.com/ulyssenardinofficial

Twitter :      https://twitter.com/ulysse_nardin

#weareulysse

O firmi Ulysse Nardin – Proizvodnja slobode

Ulysse Nardin je proizvodnja koja osvaja nove granice, inspirisana morem, koja slobodnim duhovima donosi inovativne mašine koje mere vreme.

Osnovao ju je 1846. godine gospodin Ulysse Nardin. Od novembra 2014. godine firma je ponosni član globalne grupe Kering koja se ponosi luksuzom. Ulysse Nardin je ispisao neka od najboljih poglavlja u Istoriji satova visoke klase. Kompanija je najpre postala poznata po svojim vezama sa svetom nautike: njeni pomorski hronometri spadaju među najpouzdanije ikad napravljene, i još uvek su traženi među kolekcionarima u celom svetu. Pionir najnovijih tehnologija i inovativne upotrebe materijala kao što je silikon, ovaj brend je jedan od malog broja firmi koje poseduju stručnost u proizvodnji sopstvenih komponenti visoke preciznosti i satni mehanizama. Ovakav izuzetan nivo savršenosti u proizvodnji satova doneo je firmi Ulysse Nardin članstvo u najekskluzivnijem krugu švajcarskih proizvođača satova, u Fondation de la Haute Horlogerie. Danas, u svojim proizvodnim prostorima u Le Locle-u i La Chaux-de-Fonds-u u Švajcarskoj, ovaj brend i dalje traga za savršenstvom u proizvodnji satova kroz pet kolekcija: Marine, Diver, Classico, Exclusive i Freak. Godine 2019. Ulysse Nardin uvodi X-faktor u proizvodnju satova. www.ulysse-nardin.com

O Sebastijanu Copeland-u – istraživaču polarnih predela i ekološkom aktivisti

Sebastian Copeland je istraživač polarnih predela, nagrađivani fotograf, pisac, govornik na javnim skupovima i ekološki aktivista.

Godine 2017, časopis Men’s Journal je imenovao Sebastijana za jednog od 25 najvećih avanturista tokom poslednjih 25 godina. Završio je UCLA univerzitet (’87) sa Summa Cum Laude. Sin je sjajne porodice umetnika (otac mu je dirigent klasične muzike Jean-Claude Casadesus). Sebastian – državljanin Britanije/Francuske/SAD, prešao je u Nju Jork 1980. godine – počeo je karijeru kao režiser muzičkih video produkcija i reklama, fotografisao modu, slavne ličnosti, i za reklame. Njegovi su radovi objavljivani u National Geographic, Vanity Fair, Outside, American Photo, The New York Times, People, USA Today, Paris Match, Stern, kao i na NBC, CBS, NPR, The Weather Channel i Larry King Live. Sebastian je zapažen kao fotograf „koji donosi radove izuzetne umetničke vrednosti i prenosi poruke od hitnog i globalnog značaja“. Dobitnik je prestižne Međunarodne nagrade za fotografiju 2007 kao Profesionalni fotograf godine za svoju prvu knjigu o Antarktiku, koja je postala bestseller: Globalno upozorenje (Palace Press). Sebastian ima dve ćerke sa svojom suprugom Carolyn. Član je Explorer Club-a i Međunarodnog društva za geologiju. Trenutno živi između Los Anđelesa i Minhena.

 

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Referenca/naziv Diver X Antarctica | 1183-170LE/90-ANT
Satni mehanizam Caliber UN-118, 13 ¾''' Sopstvena proizvodnja Uspinjač, silicium & Diamonsil tehnologija
Funkcije Indikator napajanja na 12.00 Mala sekundara i okrugli prozor za datum na 06.00 Korektor datuma unapred i unazad
Trajanje napajanja 60 sati
Kućište Titanijumsko sa belim gumiranim prstenom
Prsten Invertovani, konkavni rotirajući prsten, u jednom smeru
Prečnik 44 mm
Otpornost na vodu 300 metara
Donji poklopac Ugravirana ruta Vendée Globe
Kaiš Gumeni, kopča sa iglom
Cena 8.900 CHF

Related posts

X