Dijamantsko vereničko prstenje – Simbol ljubavi, posvećenosti i vernosti

Dijamantsko vereničko prstenje je najdraži komad dijamantskog nakita svih žena.

Za razliku od burme sa dijamantima koja nas podseća na veliko slavlje, verenički prsten označava intimni trenutak prožet neverovatnom romantikom. Kao simbol ljubavi predstavlja najlepši uvod u novo poglavlje vašeg života.

Da verenički prsten sa dijamantima opravdano nosi titulu najvažnijeg nakita potvrđuje i činjenica da je dovoljan samo jedan pogled na njega te da vaše srce ispune najdublje emocije, a lice ozari široki osmeh.

Dijamantsko vereničko prstenje krasi bogata simbolika

Verenički prsten je simbol ljubavi i posvećenosti. Ipak, njegova simbolika je mnogo dublja od toga. Ovaj komad nakita je, zapravo, istinski podsetnik na obećanje da ćete se voleti i poštovati. Kružni oblik prstena je simbol večnosti i jedinstva, koji predstavlja beskrajnu vezu između dvoje ljudi.

Dijamantsko vereničko prstenje

Simbolika vereničkog prstena ima dugu istoriju. Prvi pisani tragovi datiraju iz starog Egipta. Koliki značaj su mu pridavali govori i podatak da su upravo Egipćani uveli pravilo nošenja na domalom prstu.

Prema verovanju Egipćana vena amori („ljubavna vena“) ide od domalog prsta leve ruke direktno do srca. Zato je neophodno da se prsten nađe baš na tom prstu.

Korak dalje otišli su Rimljani. Pri veridbi devojke su dobijale čak 2 verenička prstena. Zlatni, bogato ukrašen, bio je namenjen samo za svečane prilike. Dok su su prsten od gvožđa nosile u kući.

Zašto je verenički prsten sa dijamantom?

Tradicija darivanja dijamantskog vereničkog prstena duga je vekovima. Priča govori o ljubavi Maksimilijana I i Marije Burgundske. Želeći da istakne lepotu svoje voljene, ali i da pokaže koliko je njihova ljubav jaka, rimski imperator i nemački kralj je 1477. godine zaprosio Mariju dijamantskim prstenom specijalno dizajniranim za nju.

Dijamantsko vereničko prstenje

Vremenom, dijamanti su postali nezamenjivi ukras vereničkom prstenu. Razlog za to krije se u njihovom besprekornom sjaju, lepoti, ali i retkosti. Karakteriše ih izuzetna čistoća i snaga. Kako su ovo  suštinski elementi uspešnog braka dijamanti su postalo simboli trajne ljubavi.

 Dijamantsko vereničko prstenje dolazi u različitim oblicima

Oblik prstena određen je rezom dijamanta. Poput prave umetnosti oblikovanja on ima zadatak da pojača sjaj i istakne lepotu dijamanta.

Dijamantsko vereničko prstenje

Najpopularniji, svakako, je prsten sa okruglim dijamantom. Odlikuje ga matematička preciznost koju donose 58 faseta postavljenih tako da maksimiziraju svetlost i sjaj. Zahvaljujući takvom dizajnu može se pohvaliti klasičnom elegancijom koja nikada ne izlazi iz mode.

Prsten sa dijamantom emerald reza sinonim je za glamur. Prepoznatljivog je pravougaonog oblika sa odsečenim uglovima. Fasete su paralelno raspoređene, te je postignuta veća dubina i izuzetna refleksija.

Dijamantsko vereničko prstenje

Svojim čistim linijama stvara impresivan efekat, koji ne može ostati neprimećen. Zbog toga je ovo dijamantsko vereničko prstenje idealno za devojke koje vole raskošni nakit.

Prsten sa dijamantom srcolikog oblika je najlepši predstavnik ljubavi. Grazionog izgleda unosi dozu romantike u vaš veliki dan. Dok svakoj odevnoj kombinaciji daruje luksuznu estetiku koja osvaja pri prvom pogledu.

U pitanju je delikatan rez, te ima i veću vrednost. Samim tim je prstenje sa srcolikim dijamantima posebno privlačnom mladim damama.

Pravi prsten za voljenu osobu

Izbor vereničkog prstena nije nimalo lak. Ne samo da morate poznavati osnovne karakteristike dijamanta, već i lični stil svoje drage.

Dijamantsko vereničko prstenje

Dovoljno je da obratite pažnju na odevne komade i nakit koji nosi svakog dana, ali i u svečanim prilikama.

Dijamantsko vereničko prstenje

 

Ukoliko vaša voljena neguju prefinjen, ali klasičan stil najbolje će joj odgovarati solitaire prsten sa dijamantom okruglog ili ovalnog oblika. Za dame koje vole bogat nakit pravi izbor je dijamantski prsten halo stila. Dok trendi devojke neće moći da odole spoju keramike i dragog kamenja koje donosi Stela kolekcija IDC brenda.

Dijamantsko vereničko prstenje

Savršen izbor za romantične dame jeste prsten sa srcolikim dijamantom. Ukoliko želite da motiv srca prevazilazi standardni oblik tu je Chopard My Happy Hearts prstenje. Izdvajaju se tzv. šetajućim dijamantima koji se slobodnu kreću između 2 safirna kristala u obliku srca, koja su oivičena najfinijim zlatom.

Dijamantsko vereničko prstenje

Najlepše vereničko prstenje sa dijamantom čuvenih juvelirskih kuća možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

 

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
X