Dijamantsko prstenje Beograd – Mesto gde magija počinje

Dijamantsko prstenje Beograd

Dijamantsko prstenje Beograd ima tu moć da svaku ženu koja voli nakit učini srećnom. Brojni pesnici su sjaj u očima voljene žene poredili sa sjajem dijamanta i njegovim svetlucanjem na suncu. Ujedno, mnoge filmske dive, zajedno sa boemima doprinele su tome da svaka žena, makar potajno, bude zaljubljenja u dijamant.

Glavna karakteristika svakog dijamanta je iskra koju ima. Ipak, ne sjaji ni svaki dijamant istovetno, pa bi pre kupovine dijamantskog prstena, trebalo da se informišete više o tome kakav treba da bude idealni dijamantski prsten. Faktori na koje treba da obratite pažnju jesu – sečenje, oblik, čistoća, karat, boja i da li je reč o sertifikovanom dijamantu.

Dijamantsko prstenje Beograd – Karakteristike dijamanta

Osnovne karakteristike i osobine dijamanta na koje treba obratiti pažnju jesu, takozvane, 4C’s: karat, rez, boja i čistoća (carat, cut, color i clarity). Oni ne samo da doprinose kvalitetu dijamanta, već i njegovom izgledu i čine da dijamant izgleda sjajnije. Ujedno, povećavaju i vrednost ovog dragog kamena.

Dijamanti se smatraju najdragocenijim kamenom na svetu. Dijamantsko prstenje Beograd, ali i svuda u svetu, najčešće se koristi kao verenički nakit i kao simbol ljubavi, ali činjenica je da dijamantsko prstenje može da se nosi na prstu svakodnevno. Prikladan je nakit kako za dnevne, tako i za večernje prilike.

Dijamantsko prstenje Beograd

Najklasičnija vizuelna karakteristika je oblik dijamanta. Po svom nahođenju možete da odaberete okrugli rez, princeza, jastuk, oblik kruške, četvrtasti ili bilo koji drugi tip reza, odnosno sečenja dijamanta, koji vam je zapao za oko.

Karat dijamanta predstavlja njegovu težinu i odražava veličinu dijamanta. Što je dijamant veći, samim tim je ređi i vredniji.

Boja dijamanta definiše se skalom koja se obeležava oznakama od D do Z. Reč je o dijamantskoj boji, tačnije stepenu bezbojnosti ili nijansi žute ili smeđe boje. Retki dijamanti su oni koji su bezbojni i njihova vrednost je najviša.

Jasnoća, odnosno čistoća dijamanta definisana je mikroskopskim nesavršenostima koje se na njemu prirodno nalaze. One svaki dijamant čine jedinstvenim i za njega predstavljaju isto ono što i otisak prsta za čoveka – identitet.

Rez dijamanta ogleda se u uglovima i proporcijama rezanja i fasetisanja dijamanta. Kvalitetno i precizno izrezani dijamanti imaju najviši i najfiniji sjaj.

Sertifikovani dijamanti su oni koji imaju potvrdu o kvalitetu dijamanta. Najistaknutije institucije koje ocenjuju njihovu vrednost jesu GIA i IGI.

Dijamantsko prstenje Beograd – Kako da brinete o svom dijamantu?

Dijamanti se smatraju jednim od najtvrđih supstanci na planeti. Ipak, do oštećenja i habanja može veoma lako da dođe ako se o svom dragom kamenu ne brinete adekvatno. Dijamantsko prstenje Beograd, kako se nosi na prstu i stalno je izloženo spoljnjim faktorima i negativnim uticajima, može da se izgrebe i ošteti veoma lako. Dijamantsko prstenje se najlakše ošteti tokom obavljanja svakodnevnih aktivnosti.

Dijamantsko prstenje Beograd

Hlor i druge, slične, hemikalije, mogu oštetiti dijamant veoma lako. Predugo izlaganje hloru može da uništi sjaj dijamanta. Ujedno, hemikalije koje se koriste prilikom pranja i čišćenja takođe mogu da unište nakit. Ulja, losioni i sapuni za negu tela ostavljaju tragove na dijamantu koje on vremenom akumulira i čine da izgubi sjaj. Ukoliko prstenom udarite o čvrst predmet, takođe, možete veoma lako da ga oštetite i ogrebete. Kako biste izbegli ovakve situacije, prilikom rada skinite prsten ili nosite rukavice.

Kako biste sprečili da vaš dimajant izgubi sjaj, koristite blagi deterdžent i napravite penu. U njoj ostavite nakit nekoliko minuta. Potom ga izvadite i lagano ribajte mekanom četkom. Kada završite, osušite nakit pamučnom krpom koja neće ostaviti dlačice po njemu.

Može li dijamant da izgubi sjaj?

U održavanju dijamantskog nakita lako je napraviti grešku, jer je opštepoznato koliko su dijamanti izdržljivi. Ipak, njihov sjaj može veoma lako da nestane ukoliko se ne ophodite pažljivo prema njima.

Kako bi dijamantsko prstenje ostalo sjajno i blistavo, morate ga redovno čistiti. Istovremeno, budite veoma nežni i ne koristite agresivna sredstva u čišćenju.

Jasno je da vam se dopada vaš dijamant i želite često da ga dodirujete, ali trudite se da to izbegavate. Prsti prljaju površinu dijamanta i čine da izgubi sjaj.

Dijamantsko prstenje Beograd

Kupovina dijamantskog prstenja u Beogradu najsigurnija je u juvelirnici sa tradicijom – Maestro Jewelers. U našem izložbenom prostoru u Nušićevoj 12a imate priliku da odaberete najlepše dijamantsko prstenje Beograd.

Kolekcije kompanija Chopard i IDC (Kuće dijamanata) specijalno su dizajnirane za elegantne, prefinjene i glamurozne prilike. Posebno smo ponosni na Moriah kolekciju dijamantskog prstenja. Ukoliko odaberete ovakvu vrstu dragocenosti, na svojoj ruci nosićete deo Jerusalima. Najfiniji materijali u kombinaciji sa blistavim dijamantom učiniće da se osećate i izgledate unikatno.

Related posts

X