Kako izabrati dijamantski prsten za veridbu? – Saveti koji vam mogu biti od pomoći

Dijamantski prsten za veridbu predstavlja najlepši uvod u novo poglavlje vaše zajedničke priče. Kao jedinstveni simbol ljubavi i vernosti, ovaj komad dijamantskog nakita zauzima posebno mesto, te ne čudi što se njegovom izboru posvećuje velika pažnja.

Odabir pravog vereničkog prstena, zaista, je uzbudljiv trenutak koji ćete pamtiti zauvek. Ujedno i veoma složen, jer zahteva mnoštvo odluka.

Ne tako davno izbor prstena sa dijamantom za veridbu bio je prilično jednostavan. Sve što je trebalo da učinite jeste da date odgovor na samo dva pitanja: okrugli dijamant ili oblik princeze? Belo ili žuto zlato?

Dijamantski prsten za veridbu

Danas mnoštvo prelepih stilova i atraktivnih rezova čitavu potragu čine znatno kompleksnijom. S obzirom da je pre donošenja pametne odluke potrebno uzeti u obzir niz faktora Maestro Jewelers vam daje savete kako da izaberete dijamantski prsten za veridbu.

Pravi stil za voljenu

Nakit je odraz nečije ličnosti i najbolji pokazatelj besprekornog stila. Zbog toga je neophodno da i verenički prsten u potpunosti odgovara vašoj dragoj.

Da biste bili sigurni da ste izabrali prsten najlakši način jeste da pitate svoju devojku. Međutim, većina muškaraca želi da sačuva efekat iznenađenja, te otkrivanje pripreme za prosidbu nikako im ne pada na um. Umesto toga, potražite malu pomoć članova njene porodice ili bliskih prijatelja.

Dijamantski prsten za veridbu

Nemate koga da pitate? Ne očajavajte. Dovoljno je da pogledate nakit koji već poseduje. Ukoliko preovladavaju klasični komadi pravi izbor za vašu voljenu jeste solitaire model. Ovu postavku karakteriše jedan dragi kamen tako da je celokupni akcenat upravo na njemu. Minimalistički, a opet vanvremenski – savršeno pristaje svakom stilu, te sa njim nikada nećete pogrešiti.

Dijamantski prsten za veridbu

Za devojke koje vole raskošni dizajn tu je dijamantski prsten za veridbu u halo stilu. Centralni dijamant okružen sa više manjih pruža zadivljujući efekat. Takođe, čini glavni dijamant vizuelno većim, unoseći dozu glamura u svaki stajling.

Da li slediti trendove ili ne?

Poslednjih godina svet juvelirstva se približava modnoj sceni. Samim tim i verenički prsten sa dijamantima dobija novi dizajn.

Dijamantski prsten za veridbu

Počev od legendarnog „Toi et Moi“ modela koji donosi priču o Napoleonu i Žozefini, pa do originalnog vereničkog prstena sa žutim dijamantom – postoji bezbroj opcija.

Dijamantski prsten za veridbu

Za dame koje vole da se izdvoje od drugih pravi izbor je verenički prsten sa crnim dijamantom. Nekonvencionalni, originalni i, pre svega, nestvarne lepote, ovi dijamanti imaju neverovatnu moć da privuku pažnju gde god se pojave.

Dijamantski prsten za veridbu

Dok devojke koje žele da unesu kolorit u svoju svakodnevnicu obradovaćete prstenom sa dragim kamenjem u boji, koji je jedan od vodećih trendova ove godine.

Dijamantski prsten za veridbu

Ipak, trendovi u juvelirstvu nisu must have. Posebno kada je u pitanju dijamantski prsten za veridbu. Ovaj komad nakita vaša voljena nosiće svakog dana, te pitanje izbora između bezvremenske elegancije i trendi modela zavisi od ličnih preferencija.

Da li znate karakteristike dijamanata?

Poznavanje osnovnih karakteristika dijamanta je ključno prilikom izbora. Naime, svaki dijamant je određeni rezom, bojom, jasnoćom i težinom.

Rez je jedina karakteristika na koju čovek direktno utiče. On predstavlja umetnost oblikovanja dragog kamena, sa ciljem da pojača sjaj dijamanta i istakne njegovu lepotu.

Dijamantski prsten za veridbu

Iako laicima dijamanti deluju bezbojno, zapravo, poseduju primese žute, sive i braon boje. Na osnovu stepena zastupljenosti dele se u određene kategorije – od D (bezbojan) do Z (žut).

Čistoća je još jedna važna karakteristika koja određuje vrednost dijamanta. Prilikom formiranja u strukturu dijamanta dospevaju određene inkluzije. Upravo one utiču na jasnoću dragog kamena.

Besprekorno čisti dijamanti nose oznaku IF (internal flawless). Dijamanti sa veoma malim inkluzijama koje je gotovo nemoguće otkriti su grupe VVS1 i VVS2. Dijamanti sa oznakama VS1 i VS2 imaju mali stepen inkluzija koji je vidljiv samo pod uvećanjem. Dok SI1, SI2, SI3 su dijamanti sa malim nečistoćama u svojoj strukturi koje se jasno mogu uočiti pod uvećanjem, ali ne i golim okom.

Dijamantski prsten za veridbu

Težina dijamanta je određena karatom. Na ovu karakteristiku ljudi najviše obraćaju pažnju, smatrajući da što je teži dijamant mora biti i veći. Takvo mišljenje je pogrešno. Postoje dijamanti iste karaktne težine, ali različitog reza tako da jedan izgleda veće od drugog. Imajući ovo u vidu važno je da pri izboru sagledate sve karakteristike dragog kamena.

Koji je plemeniti metal najbolji za dijamantski prsten za veridbu?

Tradicionalno, dijamantsko vereničko prstenje dolazi sa žutim ili belim zlato. Oba ova plemenita metala krasi finoća koja naglašava sjaj najvažnijeg kamena. Izbor je uglavnom određen bojom metala koja dominira u kutiji za nakit vaše drage. Mada stručnjaci ističu da ne postoje stroga pravila u pogledu boje metala prilikom kombinovanja vereničkog prstena sa drugim nakitom.

Dijamantski prsten za veridbu

Ukoliko želite da izađete iz tradicionalnih okvira izaberite dijamantski prsten od ružičastog zlata. Svojom toplom nijansom pleni otmenom elegancijom, te nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Dijamantski prsten za veridbu

Vereničko prstenje sa dijamantom čuvenih juvelirskih kuća možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers. Svi naši dijamanti su sa sertifikatom kojim je potvrđen kvalitet i autentičnost.

 

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
X