Dijamantski prsten u Beogradu

Dijamantski prsten u Beogradu

Dijamantski prsten u Beogradu najtraženiji je komad dijamantskog nakita.

Čin kupovine dijamanata često ide „ruku pod ruku“ sa posebnom prilikom ili važnim životnim događajem. Jubilarni rođendani, veridbe, kao i važne proslave zahtevaju komadić luksuza kako bi se ovekovečile na pravi način i učinile nezaboravnim.

Dijamanti su oduvek privlačili mnogo pažnje i bili su neizostavni ukras brojnih dama. Iako su sada dijamanti najpopularnije drago kamenje, to nije oduvek bio slučaj. Tek u 19. veku postali su lako dostupni, ali to ne znači da nisu bili predmet žudnje i ranije. Upravo zbog svoje nedostupnosti i blistavog sjaja, žene, ali i muškarci, nikada nisu mogli da im odole.

Ranije su rubin i safir predstavljali adekvatnu zamenu za raskošni dijamant i krasili su brojno vereničko prstenje.

S obzirom na njihovu popularnost i veliku vrednost, kupovina dijamanata može da predstavlja i promišljeno ulaganje u budućnost. Uz visokotehnološki sistem vrednovanja, dijamanti pružaju neverovatnu perspektivu.

Ipak, postoji nekoliko detalja i informacija koje treba da imate u vidu pre same kupovine dijamanta. Dijamantski prsten u Beogradu moguće je kupiti sa sertifikatom i dokazom o autentičnosti. Možete da budete uvereni da ispunjavaju sve standarde. Reč je o, takozvanom, 4C standardu (cut, colour, clarity i carat), odnosno sečenje, boja, čistoća i karati. To su osnovni standardi koji utiču na vrednost dijamanta.

Dijamantski prsten u Beogradu

Pored toga, imajte u vidu da je svaki dijamant drugačiji i jedinstven. Dijamanti u Beogradu – ne postoje dva savršena draga kamena koja izgledaju isto.

Dijamantski prsten u Beogradu – Kako odabrati onaj pravi?

Ukoliko tražite dijamantski prsten u Beogradu i ukoliko vam je potreban savršeni verenički prsten, trebalo bi prethodno da se informišete o ovom specifičnom dragom kamenju.

Sečenje dijamanta odnosi se na geometrijske proporcije dragog kamena. Rez dijamanta utiče na njegovu blistavost i sjaj. Za pravilno isečen dijamant potrebna je precizna izada, tako da proporcije, simetrija i ispoliranost istaknu njegovu veličanstvenost. Iako se procenjuju i boja i čistoća dijamanta, njegovoj ceni i privlačnosti značajno doprinosi i rez. Sečenje je proces koje određuje simetriju faseta kamena, proporciju i sposobnost odbijanja svetlosti. Precizno odrediti rez je najteže. Reč je od tehnološkom i naučnom procesu.

Na sam izgled dijamanta značajno utiče i boja koja se određuje oznakama od D (bezbojno) do Z (svetložuta). Vrednost dijamanta ocenjuje se na odnovu toga koliko se približava „bezbojnom„. Što manje boje – vrednost je veća. Bezbojni dijamanti će zračiti svetlost u čitavom spektru nijansi. Boja u dijamantu inhibira njegovu sposobnost odbijanja svetlosti. Dijamant se kategoriše kao visokokvalitetan ako ima oznaku veću od I boje.

Dijamantski prsten u Beogradu, kao i dijamanti u Beogradu kuće nakita Maestro Jewelers jedni su od najkvalitetnijih u regionu. Skala čistoće dijamanata sastoji se od 11 ocena, u rasponu od IF (interno besprekorna) do I3. Nesavršenosti su žigovi prirode koje su karakteristične za svaki dijamant. One ga čine jedinstvenim. Što dijamant ima manje inkluzija, nesavršenosti i mrlja, to je čistoća dijamanta veća, ređi je i vredniji. Ocene čistoće dijamanta zasnivaju se na veličini, reljefu i položaju inkluzija. Ne preporučuje se kupovina dijamanata koji imaju čistoću nižu od SI.

Dijamantski prsten u Beogradu – Na šta treba da obratite pažnju?

Karatna težina predstavlja meru onoga koliko dijamant fizički teži. Težina dijamanata i dragog kamenja se od 1913. godine meri karatima. Jedan karat iznosi 0,2 grama. Dijamanti veće karatne mase eksponencijalno su vredniji od dijamanata manje karatne mase.

Dijamanti u Beogradu – najpre se odlučite koji od standarda predstavlja prioritet i na osnovu takve odluke potražite dijamantski prsten u Beogradu.

Dijamantski prsten u Beogradu

Uvek proverite da li je dijamant sertifikovan. I pored napredne tehnologije, i dalje je ljudsko oko ono koje najpreciznije ocenjuje dijamante.

Prilikom potrage dijamantskog prstena u Beogradu, obratite pažnju i na to kako je dijamant postavljen. Ako je obrada isuviše fina, kamen vremenom može da ispadne. Ukoliko je, pak, postavka kamena previše konzervativna, svetlost neće dopirati na pravi način, pa samim tim dijamant neće pokazati svoj pun potencijal.

Oblik dijamanta takođe može da predstavlja težak izbor. Okruglo sečeni brilijant nadmašuje sve ostale. Ključna je potpuna unutrašnja refleksija, odnosno svetlost koja putuje kroz kamen i daje mu optimalnu blistavost i svetlucanje. Ovo je pravi verenički prsten.

Princeza rez bio je najpopularniji dugi niz godina, ali je njegovo prvo mesto u popularnosti zamenio takozvani „emeraldrez koji ima oblik pravougaonika. Pored njih, veoma su traženi i ovalno sečeni dijamant, markiz, jastuk, dok je kruškast oblik dijamanta malo manje u trendu.

Dijamanti u Beogradu – Maestro Jewelers

Na tržištu danas postoji mnoštvo dijamanata, a pronalaženje pravog može da bude zahtevno.

Da biste bili uvereni u autentičnost dijamanta, odaberite draguljara u kojeg imate poverenja. Obratite pažnju na to da li je reč o draguljaru sa tradicijom i da li je ugledan. Duga karijera je uvek dobar predznak.

Važno je da dijamantski nakit Beograd kupujete od pouzdanog izvora. Maestro Jewelers osnovana je pre tri decenije i kod nas uvek možete da pronađete dijamantski prsten u Beogradu.

Dijamantski prsten u Beogradu

Osobe delikatnog i istančanog ukusa kod nas mogu da pronađu nakit vredan divljenja. Poetične juvelirske kombinacije, poput belog zlata i dijamanta, ili koktel prstena od osamnaestokaratnog žutog zlata sa 21 dijamantom zaintrigiraće svaku damu. Kolekcija klasičnog dijamantskog prstenja Solitaire kompanije IDC obiluje izvanrednim, tradicionalnim modelima. Ujedno, prstenje razigranih kolekcija Happy Spirit, Happy Diamonds i Ice Cube kuće Chopard čini izvanrednim šetajući dijamant, kao i visoka čistoća, rez i boja dragog kamenja.

Za svaku lepu uspomenu i važan događaj, tu je dijamant i Maestro Jewelers.

Related posts

X