Dijamantski nakit sa smaragdom

Dijamantski nakit sa smaragdom

Dijamantski nakit sa smaragdom omiljeni je luksuzni aksesoar pripadnica lepšeg pola.

Svima je dobro poznata moć skupocenih dijamanata. Bez obzira da li izaberete model tenis dijamantske narukvice, raskošnu ogrlicu sa dijamantima ili viseće dijamantske minđuše, jedno je sigurno – svojim besprekornim stajlingom privući ćete pažnju i slučajnih prolaznika, te ne čudi što dijamanti važe za najcenjeniji nakit u svetu juveliristva.

Svojim blistavim sjajem dijamantski nakit nikog ne ostavlja ravnodušnim. Međutim ako im dodate smaragde dobićete nakit koji predstavlja vrhunac elegancije.

Dijamantski nakit sa smaragdom

Smaragd je dragi kamen u zelenoj boji. Prepoznatljiva boja dolazi od tragova hroma i vanadijuma koji se javljaju pri nastanku kamena tako da može biti od svetlo zelene pa do intenzivne bogate nijanse. Upravo je po njoj smaragd dobio ime. Naime, naziv potiče od grčke reči „smaragdos“, što u prevodu znači „zeleni kamen“.

Nakit sa smaragdom ima dugu istoriju

Visoko cenjeni od careva, maharadža i kraljica, smaragdi od davnina predstavljaju nakit plemstva. Još u starom Egiptu krasili su prsten sa dijamantom koji su nosili faraoni. Čak su sa ovim nakitom i sahranjivani, jer su smaragdi smatrani simbolom večnog života. O tome svedoče brojna arheološka otkrića, uključujući i nakit koji je pronađen u grobnici Tutankamona.

Dijamantski nakit sa smaragdomRaskošna zelena boja smaragda očarala je i Kleopatru, te je ovaj dagi kamen bio omiljeni čuvenoj kraljici. Čak su i najstarija poznata nalazišta smaragda u Egiptu ponela ime „Kleopatrini rudnici“.

Smaragdi su se našli i na kruni Ričarda III, kraljice Viktorije, Ane od Francuske, Leonore od Austrije… Dok su verenički prsten sa dijamantom i smaragdom ponele Džeki Kenedi, Viktorija Bekam, Hali Beri, Bijonse, Anđelina Džoli i mnoge druge poznate dame.

Dijamantski nakit sa smaragdom nosi veliku simboliku

Pravo oličenje prirode, smaragd je simbol proleća, mladosti i novih početaka.

Dijamantski nakit sa smaragdomPrema predanju on je kamen Venere, boginje ljubavi, te se i u modernom dobu veruje da donosi sreću u ljubavi i ravnotežu i blagostanje u porodici. Zato je osim vereničkom prstenja, dijamantski nakit sa smaragdom čest poklon za godišnjicu braka.

Dijamantski nakit sa smaragdomKristalno zelena boja smaragda povećava nivo pozitivne energije, utiče na bolje pamćenje i razumevanje drugih. Takođe, ovom dragom kamenu se pripisuju isceljiteljske osobine.

Zašto svaka dama treba da ima dijamantski nakit sa smaragdom?

Postoji nešto čudesno u vezi sa smaragdima. Tajne koje oni čuvaju u dubini svoje bogate boje, zaista, su magične.

Dijamantski nakit sa smaragdomNjihova lepota i impozantna nijansa ostavlja bez reči, a ukombinovani sa dijamantima zrače neverovatnim glamurom dostojnim crvenog tepiha.

Dijamantski nakit sa smaragdom

U svetu mode, dijamantski nakit sa smaragdom definiše celokupni izgled dame koja ga nosi. Ujedno, označava njenu individualnost, dajući dozu veličanstvene elegancije.

Dijamantski nakit sa smaragdomIzrađen s ljubavlju i savršenstvom, svaki komad nakita sa dijamantima i smaragdima dizajniran je tako da predstavlja pravu stilsku izjavu kako u svečanoj garderobi, tako i u poslovnom look-u, pa i svakodnevnom outfitu.

Drage dame, dijamantski nakit sa smaragdom ekskluzivnih juvelirskih kuća čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

Chopard Happy Sport satovi

Chopard Happy Sport satovi – Šetajući dijamanti kao simbol ženskog duha

Chopard Happy Sport satovi san su dama širom sveta. Svima je dobro poznato da je dijamantski nakit najbolji prijatelj svih žena. Zahvaljujući Chopardu još...

Pročitajte više
X