Dijamantski nakit sa rubinom – dragim kamenom neiscrpne energije i snage

Dijamantski nakit sa rubinom

Dijamantski nakit sa rubinom je san svih dama sa stilom.

Rubin je dragi kamen u boji koji predstavlja vrstu minerala korunda. Prepoznatljivu boju duguje hromu koji ulazi u njegov sastav, tako da se ona kreće od ružičaste, preko jarko crvene, pa do tamne nijanse. Upravo od intenziteta boje zavisi vrednost rubina. Pri čemu je skupoceniji što je njegova crvena boja izraženija i sa visokim nivoom bistrine.

Baš poput dijamanata, rubin je veoma redak, te opravdano zauzima prvo mesto na listi kada je u pitanju drago kamenje u boji. Zapravo, pojedini veliki rubini mogu da imaju veću vrednost od dijamanata iste veličine.

Da su rubini, zaista, neverovatno drago kamenje govori i podatak da imaju toliki stepen tvrdoće da ih može iseći samo drugi rubin ili dijamant. Ova impresivna svojstva, uz očaravajuću crvenu boju, čine dijamantski nakit sa rubinom posebnim.

Dijamantski nakit sa rubinom ima dugu istoriju

Priča o rubinima i dijamantima započinje još u Drevnom Egiptu, da bi putem svile stigli u sve krajeve sveta. Azijski narodi su smatrali da rubini donose sreću. Upravo zato su ih koristili ne samo za izradu nakita, već i za oklope bogatih plemića.

Dijamantski nakit sa rubinom

Od davnina, u mnogim kulturama rubin je bio simbol moći, snage i bogatstva. Upravo zbog toga je dijamantski nakit sa rubinom obavezni deo kolekcije plemstva. Rubini su se nalazi i na krunama vladara, njihovim pečatima, pa i žezlima. Dok je dijamatski prsten ukrašen rubinima bio namenjen za dame iz visokog društva, jer prema legendi rubin menja boju kada ženi koje ga nosi preti neka opasnost.

Kako nositi dijamantski nakit sa rubinom?

Dijamantski nakit sa rubinom predstavlja pravi prestiž u svetu juvelirstva. Živopisna crvena nijansa ukombinovana sa blistavim sjajem prirodnih dijamanata donosi nestvarnu lepotu svakom komadu nakita koja se ne može ni sa čim porediti.

Dijamantski nakit sa rubinom

Kraljevsko nasleđe, elegancija i strast koje krasi ovaj dijamantski nakit daje licu dodatni sjaj, pretvarajući vas u glamuroznu divu sa crvenog tepiha. Dok baršunasto crvena nijansa rubina stvara oštar kontrast sa tonovima kože, savršeno ih dopunjujući tako da svaki stajling čini besprekornim.

Dijamantski nakit sa rubinom

Bez obzira da li ponesete dijamantske narukvice sa rubinom, sofisticirane minđuše ili ogrlicu od dijamanata i rubina, budite sigurne – vaš nakit privlačiće poglede gde god se pojavite. Zato budite obazrive prilikom kombinovanja sa garderobom.

Dijamantski nakit sa rubinom

Kombinacija dijamanata i rubina stvorena je za posebne prilike. Gotovo da bez njih ne može proteći venčanje, doček Nove godine ili bilo koja druga proslava. Međutim, ovaj nakit je idealni dodatak i ležernoj garderobi, kao i business outfitu, kada poželite da unesete dodir luskuza koji će vam svojim veselim tonovima ulepšati dan.

Dijamantski nakit sa rubinom

Da bi crvena nijansa došla do izražaja izaberete odeću neutralnih tonova, poput bele i krem. Smele dame mogu poneti i žutu boju, dok za svečane prilike odličan spoj donose zlatni tonovi. Ukoliko ovo nisu vaše omiljene boje, budite bez brige, crna ide uz sve, a naročito će crvenim nijansama dati dobru podlogu za fantastični sjaj.

Da li izabrati prsten sa dijamantom i rubinom za veridbu?

I dok ne postoje nedoumice za dijamantski nakit za venčanje ukrašen rubinima, mnogi se pitaju da li je spoj ova 2 skupocena kamena dobar izbor za veridbu.

Iako rubin simbolizuje moć i snagu, kada se daruje voljenoj osobi označava večnu ljubav i beskrajnu strast. Zato je idealan za najvažniji događaj u vašem životu – veridbu.

Dijamantski nakit sa rubinom Rubin je svestran kamen, te mu nije potrebna nikakva pomoć da bi pokazao svoju prirodnu boju. Ovaj vatreni kamen zadržava svoj dramatični efekat na bilo kom plemenitom metalu i u bilo kom stilu – počev od tradicionalnog okruženog dijamantima, pa do prstena raskošnog dizajna.

Dijamantski nakit sa rubinom čeka vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
Ulysse Nardin satovi

Zašto su Ulysse Nardin satovi simbol vrhunskog časovničarstva?

U malom, ali fascinantnom svetu časovničarstva, luksuzni satovi odavno su postali mnogo više od „običnih“ pokazivača vremena. Izrađeni od skupocenih materijala i inovativne tehnologije...

Pročitajte više
X