Dijamantski nakit sa rozenkvarcom – Dragi kamen nestvarne lepote koji je simbol ljubavi i privrženosti

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom krasi posebni šarm koji osvaja srca pripadnica lepšeg pola.

Prelepa ružičasta nijansa dragog kamena prepoznata je širom sveta. Za nju je zaslužna mreža pernatih inkluzija koja potiče od titanijuma, gvožđa, mangan fosfata, aluminijuma i drugih minerala. Boja se kreće od meke, svetlo roze, pa do duboke, crvenkasto ružičaste. Sam naziv ukazuje na ružičastu boju. Naime, ime potiče od grčke reči za roze boju i reči „halos“, što znači „staklo“.

Poreklom iz Indije, rozenkvarc je jedan od najstarijih kristalnih minerala na zemlji. Još su Asirci i stari Rimljani u 9. veku pre Nove ere koristili rozenkvarc. Grci su verovali da poseduje magična svojstva, te su od njega izrađivali zaštitne talismane. Dok su ga Egipćani koristili za sprečavanje starenja.

Ovo je ujedno jedan od najređenih kamena, što dijamantski nakit sa rozenkvarcom čini dodatno posebnim.

U čemu je tajna lepote?

Odgovor se krije u jedinstvenoj formi. Baš kao što ne postoje 2 istovetna dijamanta na svetu, tako i svaki rozenkvarc ima originalni izgled koji se oblikuje tokom nastajanja.

Jedna od upečatljivijih struktura je asterizam. S obzirom da se prilikom rezanja pojavljuje prikaz zvezde sa 6 krakova poznat je i kao efekat „zvezdanog kamena“. Drugi imaju izgled „mačjeg oka“ koji daje dramatičan dizajn nakitu.

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom

Prema mišljenju stručnjaka najfascinantniji efekat rozenkvarca poznat je pod nazivom „Tindalovo rasejanje“. Kod ove forme čestice inkluzije su postavljene tako da daju karakterističnu plavu boju koja je vidljiva pod izvesnim uglom. Rezultat jeste impresivno prelamanje 2 boje koje nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Dijamantski nakit koji svaka žena treba da ima

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom krasi izuzetna svestranost. Bilo da je postavljen u dijamantski prsten, dijamantsku narukvicu, ogrlicu ili par minđuša sa dijamantima – naglasiće lepotu dragog kamena, omogućavajući mu da zasija jače. Ujedno, učiniće vaš stajling nezaboravnim.

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom

Rozenkvarc je od davnina povezivan sa romantikom i ljubavlju. Smatra se simbolom naklonosti, dubokih osećanja i nežnosti. Zbog toga je verenički prsten sa dijamantom i rozenkvarcom omiljen mnogim damama.

Dijamantski prsten sa rozenkvarcom čest je poklon za godišnjicu braka, jer postoji verovanje da njegovo nošenje privlači ljubav i poboljšava odnose sa partnerom. Dok meka i delikatna nijansa dodaje dašak ženstvenosti i elegancije svakom dizajnu.

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom

Rozenkvarc je kamen horoskopskog znaka bika, te se sreće i kao dijamantski nakit za rođendan osoba rođenih u ovom znaku.

 Dijamantski nakit sa rozenkvarcom je savršen za svaku priliku

Ništa ne može da transformiše vašu odevnu kombinaciju kao dijamantski nakit sa rozenkvarcom. Diskretna ogrlica sa priveskom od dijamanta i rozenkvarca pravi je pratilac moderne žene. Možete je nositi na poslu, kao i za večeru sa voljenom osobom.

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom

Koktel zabava ne može proći bez dijamantskih minđuša sa rozenkvarcom. Svojim zadivljujućim dizajnom skreću pažnju na vaše lice, dajući mu posebni sjaj.

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom

Ukoliko želite da postignete glamurozni efekat dodajte klasičnu ogrlicu sa dijamantima. Dok je statement prsten obavezni dodatak večernjeg provoda, koji će vas u trenu pretvoriti u pravu divu sa crvenog tepiha.

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom

Dijamantski nakit sa rozenkvarcom čuvene juvelirske kuće IDC možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

 

 

Aleksandra Dimitrijević

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
X