Dijamantski nakit sa biserom – Oličenje ženstvenosti i bezvremene elegancije

Dijamantski nakit sa biserom

Dijamantski nakit sa biserom je sinonim prestiža u svetu juvelirstva.

Svaka žena voli sofisticiranu boju bisera i besprekorni sjaj dijamanata. Ipak, ovaj luksuzni nakit nije samo prelepi dodatak odeći, već je i pokazatelj vašeg ličnog stila i odraz ličnih afiniteta ka prefinjenim komadima.

Dijamantski nakit sa biserom

Od dijamantskih minđuša sa biserom za osamnaesti rođendan, preko nezaobilazne biserne ogrlice za venčanje, pa do dijamantskog prstena sa biserom za rođenje deteta – dodavanje svakog novog komada u kutiju za nakit pomaže vam da stvorite drage uspomene koje ćete preneti  budućim generacijama.

Dijamantski nakit sa biserom

Imajući ovo u vidu Maestro Jewelers vam otkriva zašto je dijamantski nakit sa biserom poseban.

Magija prirode pretočena u san svih žena

Dijamantski nakit sa biserom je jedinstven, pre svega, zbog svoje retkosti. Svima je dobro poznata činjenica da su prirodni dijamanti ograničeni na iskopovanja u rudnicima, od kojih su mnogi iscrpeli svoje kapaciteta. Međutim, da li ste znali da samo jedna od nekoliko miliona školjki daje biser?

Dijamantski nakit sa biserom

Za razliku od dijamanata i dragog kamenja u boji, koji se formiraju geološki, biseri su jedini koji nastaju unutar živog bića. Nastali su kao rezultat povećane proizvodnje sedefa, kako bi prekrio materijal koji se slučajno našao u unutrašnjost školjke. Zahvaljujući sedefu, tj. sjajnoj supstanci koja se sastoji od minerala aragonita i konhiolina, biseri imaju zadivljujući sjaj koji više od 6.000 godina nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Dijamantski nakit sa biserom

Od starih Grka do egipatskih faraona, biseri imaju vekovnu istoriju u kulturama širom sveta. Pominju se i u istorijskim dokumentima iz Kine koji datiraju iz 13. veka. Dok su blistavi dijamanti bili poznati još u 4. veku pre Nove ere, oslikavajući bogatstvo i status onih koji su ih posedovali.

Dijamantski nakit sa biserom je savršen za svaku priliku

Savršen spoj 2 omiljena kamena svih pripadnica lepšeg pola čini najlepši poklon. Naime, prema predanju biseri su nastali iz prolivenih suza grčke boginje lepote, čulne ljubavi i plodnosti, Afrodite, što dodatno naglašava njihovu veličanstvenost. Ujedno, predstavljaju jedinstveni simbol ljubavi, zbog kog se često sreću kao dodatak vereničkom dijamantskom prstenu.

Dijamantski nakit sa biserom

S obzirom da su odraz sreće i naklonosti, pripadnici jačeg pola ih rado poklanjaju voljenim damama kako bi pokazali jačinu svoje ljubavi. Tradicionalno, dijamantski nakit sa biserom je poklon za 30. godišnjicu braka i osobama rođenim juna meseca.

Dijamantski nakit sa biserom

Mada, stručnjaci savetuju da ne treba čekati neki veliki datum u životu za dragoceni komad nakita. Kombinacija bisera i dijamanata pretočena u fascinantna remek dela nosive umetnosti najbolji su izraz ljubavi i poštovanje u bilo kojoj prilici.

Dijamantski nakit sa biserom nikada ne izlaze iz mode

Elegantni, blistavi i impresivni – dijamanti i biseri su oličenje ženstvenosti i bezvremenosti. Svojom gracioznom formom privlače pažnju, dajući dozu sofisticirane elegancije. I što je najvažnije odgovaraju svakom stajlingu, te ne čudi što ih rado nose kako mlađe, tako i starije dame.

Dijamantski nakit sa biserom

Bez obzira da li birate dijamantski nakit sa biserom uz poslovnu garderobu, želite njime da stilizujete džins ili se pripremate za svečani događaj, budite sigurne – vaš nakit biće zaslužan za upečatljivi look koji će ostati upamćen. Sa njim ćete se osećatiti poput dive na crvenom tepihu gde god se pojavite.

Dijamantski nakit sa biserom

Prelepo prstenje, ogrlice i minđuše sa dijamantima i biserima čekaju vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

 

 

Related posts

Dijamantska burma

Zašto je dijamantska burma više od luksuznog nakita?

Dijamantska burma je omiljen dijamantski nakit svake žene. Venčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu. Dan ispunjen ljubavlju, srećom i dragim ljudima zauvek...

Pročitajte više
Zenith Defy Extreme Diver

Zenith Defy Extreme Diver – Ronilački sat moćnog dizajna

Zenith Defy Extreme Diver postavio je nove standarde u horologiji. Od svog osnivanja 1865. godine Zenith je privlačio pažnju neverovatnim umećem izrade i inovacijama...

Pročitajte više
X