Čarobni sjaj dijamantske ogrlice

Dijamantske ogrlice, Maestro

Dijamantske ogrlice plene pažnju svojom lepotom gde god da ih vidimo. S obzirom na to da se ovaj komad nakita nosi neposredno ispod lica, veoma je uočljiv i nikada neće proći neprimećeno.

Ogrlica je krupniji komad nakita koji pruža brojne mogućnosti kada je reč o dizajnu. U njihovoj izradi može se koristiti i veće drago kamenje, a prelamanje svetlosti kao njegova glavna karakteristika ovde dolazi do svog punog izražaja. Sa druge strane, ogrlice omogućavaju da se veliki broj kamenčića poput mozaika oblikuje u koherentnu celinu. Sitniji dijamanti savršeno se uklapaju i uz biser, ali treba voditi računa o tome da ogrlica bude skladna.

Poseban efekat postiže se kombinovanjem dijamanta sa drugim dragim kamenjem. Rubin ili safir uokviren sitnim, bezbojnim brilijantima, često imamo priliku da vidimo na prestižnim ceremonijama poput dodele Oskara.

Dijamantske ogrlice najčešće se izrađuju u kombinaciji sa plemenitim metalima kao što je zlato. Pa ipak, kada je u pitanju uklapanje u druge materijale, granice ne postoje. Dijamanti se savršeno slažu i sa čelikom, keramikom ili kamenom, što ih čini praktičnim i za nošenje u svakodnevnim, manje konvencionalnim prilikama. Ovakve kombinacije su pristupačnije, a mnogi se prijatno iznenade otkrićem da za dijamantsku ogrlicu ne moraju izdvojiti veliku sumu novca.

Dijamantske ogrlice, Maestro

Najpoznatija ogrlica na svetu – Heart of the Ocean

Broj dijamanata koji će se nalaziti na ogrlici nije definisan. To je stvar ukusa i afiniteta one koja će nakit nositi. Jedan kamen izuzetne finoće može biti sasvim dovoljan da ogrlica deluje sofisticirano i otmeno. Veliki žuti dijamant od neverovatnih 637 karata ukrašava jednu od najvrednijih dijamantskih ogrlica na svetu.

Ponekad se sjajan efekat postiže uklapanjem nekoliko dijamanata istog ili različitog oblika, a postoje i ogrlice u koje je ugrađeno čak nekoliko stotina dijamanata.

Načini brušenja dijamanata se razlikuju, a najpopularniji je dijamant kružnog oblika. Ovakvom obradom najskupljeg kamena na svetu dobija se brilijant, koji je najpogodniji za ubacivanje u nakit. Nešto ređi, ali izuzetno efektni su dijamanti sečeni u obliku srca ili suze.

Zahvaljujući velikoj popularnosti filma Titanik, svetsku slavu stekao je plavi dijamant u obliku srca. Kejt Vinslet koja je tumačila glavnu žensku ulogu u legendarnom ostvarenju iz 1997, imala je čast da nosi repliku originalne ogrlice, romantično nazvane Heart of the Ocean. Milionski auditorijum širom sveta divio se savršenstvu plavog kamena, a ubrzo su se na tržištu pojavile brojne kopije ove ogrlice.

Ogrlica je svoj naziv, Srce okeana, dobila zbog neobične boje kamena koji je u njenom središtu. Zahvaljujući prepoznatljivom izgledu, postala je simbol neprolazne ljubavi, a dijamanti srcolikog oblika traženiji su nego ranije.

I dok su neke dijamantske ogrlice svedenog dizajna, za izradu pojedinih, komplikovanijih modela potreban je dug vremenski period, pa čak i godinu dana.

Dijamantske ogrlice, MaestroDijamantske ogrlice za svaku priliku

Zbog izuzetne vrednosti, dijamantske ogrlice uglavnom nose dame srednjih i zrelih godina. Prava prilika da se pokloni ovako izuzetan komad nakita svakako je venčanje. Ukoliko odaberete verenički prsten rađen u istom stilu, dobićete izuzetan komplet trajne vrednosti. Dijamantski komplet, ogrlicu, prsten, minđuše i narukvicu, moguće je izraditi i po vašoj želji.

Boju, finoću kamena i način njegovog brušenja možete sami odabrati, a na raspolaganju vam je izuzetno velik izbor dragog kamenja.

Maestro Jewelers  vam, osim custom-made modela, nudi dijamantske ogrlice afirmisanih brendova. Israel Diamond Center (IDC), Chopard i Moriah u svojoj ponudi imaju ekskluzivni nakit vrhunskog kvaliteta.

Dijamantski nakit je jedna od malobrojnih stvari koja se još uvek čuva i prenosi iz generacije u generaciju. Vrednost dragog kamenja, a pre svega dijamanata, konstantno raste, tako da se ulaganje u ovakav nakit može posmatrati i kao ulaganje u budućnost.

Nakit i satove po ukusu dama i gospode različitih životnih stilova, možete pogledati u našem prodajnom salonu u centru Beograda. Naše stručno osoblje vam stoji na raspolaganju za sve nedoumice i savete.

Related posts

X