Dijamantske burme – Snažan dragi kamen za istrajnu ljubavnu priču

Dijamantske burme

Nakit je oduvek bio popularan u svim delovima sveta, a bez obzira na kulturu i životne navike, žene uživaju u tome da ga nose. On predstavlja važan deo svakog životnog događaja i nijedno venčanje ne može da se zamisli bez ceremonije razmene burmi. Obećati sebe nekome i ponuditi mu bezuslovnu i doživotnu ljubav mora se krunisati darivanjem dijamantske burme.

Prstenje ovakav događaj čini elegantnim, svečanim i lepim. To je momenat koji se pamti celog života, dok je burma samo mali simbol na domalom prstu ruke koji uvek treba da podseća na jednu od najvažnijih odluka u životu.

Pažljivi odabir dijamantske burme prvi je naredni korak ukoliko ste već zaprosili svoju izabranicu i poklonili joj verenički prsten. Potrudite se da ona bude u skladu sa modelom prstena kojim ste je zaprosili, kao i da stilski odgovara karakteru buduće mlade.

Dijamantske burme – Simbolika dijamanta

Ipak, venčano prstenje je nešto više od nakita. Dok se svakodnevni, standardni nakit koristi kako bi se istakao određeni deo tela i ukrasila ili naglasila nečija pojava, prstenje za venčanje simboliše ljubav.

Kako za vereničko prstenje, tako i za burme, najčešće se bira dijamantsko prstenje zbog svoje vrednosti, ali i simbolike.

Dijamant je veoma redak dragi kamen koji uspešno odoleva zubu vremena. Čuvena parola „dijamanti su zauvek“ osmišljena je kao deo kampanje, ali ona je više nego istinita. Dijamanti su najpopularniji ukras vereničkog i venčanog prstenja, jer upravo ovakav nakit predstavlja simbol beskrajne ljubavi, emocije koja traje večno.

Dijamantske burme

Ovo drago kamenje ima neverovatnu jasnoću, autentično je, poseduje izvanrednu estetsku vrednost, ali i simboliku koja datira hiljadama godina unazad. Ono ima dugačku kulturnu pozadinu, ali je istovremeno i nepogrešiva asocijacija na ljubav koja traje. Koncept snage, čvrstine i nepobedivosti poredi se sa osećanjem koje gaje parovi.

U renesansno doba, emotivni partneri počeli su da razmenjuju vereničko prstenje sa željom da njihova veza bude neraskidiva. Danas ta praksa i dalje živi, jer čvrstu vezu treba „zapečatiti“ čvrstim kamenom. Dijamantske burme štite brak neverovatnom snagom, dok dijamanti predstavljaju vrhunac simbolike večnosti, unutrašnje snage i lepote.

Osim toga, dijamant se dovodi i u vezu sa zdravljem i smatra se da donosi dug život. Veruje se da onome ko ih nosi pruža jasnoću i racionalnost razmišljanja, ali i da omogućava postizanje unutrašnjeg mira i harmonije. Mnoge poznate ličnosti nagoveštavale su da dijamant nadahnjuje pozitivne misli i da donosi osećaj radosti.

Dijamantske burme – Razlika između belog, žutog i roze zlata

Dijamantske burme se najčešće izrađuju od belog, roze ili žutog zlata. Koju ćete izabrati zavisi ne samo od ličnih preferencija, već i od izgleda koji želite da postignete burmom. Neretko se u izradi burme koristi i platina, ali zlato je oduvek klasičan i odličan izbor.

Dijamantske burme od žutog zlata. Nakit od žutog zlata oduvek se posmatrao kao nakit napravljen od čistog zlata, ali zapravo, reč je o leguri zlata sa metalima poput cinka i bakra. Što je veći broj karata, to znači da je udeo zlata veći. Zlatno prstenje od 18 i 14 karata najčešće se koristi za izradu vereničkog prstenja i burmi, jer im daje prijatnu zlatnu nijansu i čini ih dovoljno snažnim da se suprotstave svakodnevnom habanju. Ukoliko želite da postignete vintage stil na venčanju, burme od žutog zlata su savršen izbor za ceremoniju. Istorijski posmatrano, ovakve burme su najpopularnije.

Dijamantske burme

Burme od belog zlata. Čistoća belog zlata, odnosno legure zlata i belog metala poput paladijuma, mangana ili nikla, definiše se karatima. Dijamantske burme od belog zlata pružaju platinast izgled. Ovo prstenje je dugotrajnije od prstenja od žutog zlata, jer je zbog načina izrade otpornije na ogrebotine i habanje. Belo zlato ima hladan i sofisticirani sjaj.

Dijamantske burme od roze zlata. Napravljene kombinacijom zlata i bakra, ponekad se nazivaju i burme od crvenog zlata. Bile su veoma popularne u Rusiji krajem XIX veka, pa se nazivaju i „rusko zlato„, mada se danas taj izraz retko kada čuje. Ovakve burme su sve popularnije, naročito među mladim parovima. Može se kombinovati sa nakitom od belog i žutog zlata, jer se tako postiže nesvakidašnji izgled.

Burme od roze zlata smatraju se romantičnim zbog toplih tonova. Sjajne su za venčanja inspirisana boho stilom. Koji god model burme sa dijamantom da odaberete, budite uvereni da ste na najnežniji način obećali večnu ljubav.

Birajte najbolje i trajaće večno

Dijamantske burme u Beogradu možete da pronađete u juvelirnici sa tradicijom Maestro Jewelers. Najraskošniji izbor nakita, kao i vereničkog i venčanog prstenja „baciće“ vas u nedoumicu – koju odabrati. Ipak, zahvaljujući našoj stručnoj pomoći, ubrzo ćete uvideti da postoji samo jedna prava.

Dijamantske burme

U ponudi imamo nakit kuće dijamanata IDC, neprikosnoveni Moriah nakit i dijamantske burme Chopard. Kolekcija Ice Cube specijalno je dizajnirana za posebne prilike poput svadbene ceremonije. Kvalitetan nakit od 18-karatnog zlata u kombinaciji sa čistim i prozirnim dijamantom, navešće vas na to da bez razmišljanja kažete čuvenu potvrdnu reč „da„.

Maestro Jewelers – Uvek je deo vaših neponovljivih momenata. 

Posetite nas u Nušićevoj 12a i dopustite nam da vas uvedemo u bajkoviti svet svetlucavog nakita.

Related posts

Luksuzni satovi

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto

Luksuzni satovi koji će obeležiti ovo leto učiniće vaš stajling savršenim. Dolazak toplih prolećnih dana najavljuje i svima omiljeno godišnje doba – leto. Sa...

Pročitajte više
X