Dijamantska tenis narukvica – Savršeni komad nakita pogodan za svaku priliku!

Dijamantska tenis narukvica

Dijamantska tenis narukvica je omiljen komad dijamantskog nakita mnogih dama. Prepoznaje se po nizu poređanih dijamanata identičnih kako po obliku, tako i veličini. Zbog ovakvog dizajna u početku je smatrana simbolom večne ljubavi, te je bila poznata pod nazivom „narukvica večnosti“.

Dijamantska tenis narukvica

Iako je taj status preuzeo eternity prsten sa dijamantima, tenis narukvica i dalje predstavlja podsetnik trajne veze, te ne čudi što spada u čest dijamantski nakit za godišnjicu braka koji poklanjaju muževi svojim suprugama.

 Dijamantska tenis narukvica ima zanimljivu istoriju

Teniska narukvica kakvu poznajemo postoji još od 20-ih godina kao savršena interpretacija art deco stila koji se pojavio u to vreme. Bila je obavezni aksesoar bogatih dama koje su njome pokazivale svoj društveni status, dok su holivudske zvezde kombinovale više istih narukvica kako bi postigle ekstravagantan efekat.

Svoj vrhunac dijamantska tenis narukvica dostigla je 70-ih. Era diskoteka donela je veliki procvat u oblasti stila. Moda je postala ležernija, slobodnija, te je luksuzni nakit kombinovan sa casual garderobom, posebno sa teksas komadima koji su bili must have tog doba.

Ipak, naziv po kome je danas poznata, ova dijamantska narukvica dobila je 1987. godine i to na US Open turniru zahvaljujući teniserki Chris Evert. Ova Amerikanka ostaće upamćena ne samo po svojim neverovatnim sportskim sposobnostima i kao jedina teniserka u istoriji koja je stigla do 34 grend slem finala, već i kao modna ikona, koja je na terenu nosila dijamantsku narukvicu.

Dijamantska tenis narukvica

Tokom jednog meča na US Openu narukvica se otkopčala i otpala. Čulo se kako je Chris zvaničnicima rekla da je ispustila svoju „tenisku narukvicu“ i zatražila da se meč prekine dok je ne pronađe. Od tada, ove dijamantske narukvice nose epitet teniske.

Tenis narukvica je dijamantski nakit koji svaka žena treba da ima

Dijamantska tenis narukvica zrači posebnim šarmom, kome ne mogu da odole ni poznate dame, kao ni pripadnice kraljevskih porodica.

Dijamantska tenis narukvica

Jednostavne i suptilne, a opet upečatljive i glamurozne – ove narukvice svojim očaravajućim sjajem nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Ne samo da će vas izdvojiti iz mase, već su dovoljni detalj, da bez velikog truda, postanete kraljica stila.

Dijamantska tenis narukvica

Ujedno, svojom gracioznom formom stavljaju akcenat na nežni zglob tako da su savršena zamena za skupocene satove.

Klasik koji je uvek u trendu

Dijamantska tenis narukvica definitivno je statement aksesoar više od 3 decenije. Tajna duge popularnosti krije se u njenoj svestranosti. Naime, ovaj komad nakita je moguće nositi u svakoj prilici i baš uz svaku odevnu kombinaciju.

Dijamantska tenis narukvica

Nezamenjivi su dijamantski nakit za svečane prilike koji pruža dozu elegantne sofisticiranosti. Sa druge strane, potpuno su šik da ih možete poneti svakog dana. Od poslovnog sastanka, do večernjeg izlaska – savršen su dodatak vašim stajlinzima.

Dijamantska tenis narukvica

Osim što su pogodne za svaku priliku, ove narukvice odlično se slažu sa drugim komadima nakita. Dizajnirane su tako da su prelepe same, ali još bolji efekat ostavljaju u paru. Takođe, mogu se nositi u kombinaciji sa drugim vrstama narukvica, pa i sa komplementarnim komadima dijamantskog nakita, poput čuvenih minđuša na klin ili modela geometrijskog oblika. Smele dame mogu ih stilizovati raskošnim dijamantskim ogrlicama.

Dijamantska tenis narukvica

Dijamantske tenis narukvice čekaju vas u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

Related posts

X