Dijamanti slavnih ličnosti

Dijamanti slavnih ličnosti

Dijamanti slavnih ličnosti san su svih žena.

Počev od čuvene Mae West koja je i na filmskom platnu rado nosila svoj lični nakit sa dijamantima u art deko stilu, preko legendarne dijamantske ogrlice Audrey Hepburn iz filma “Breakfast at Tiffany’s”, pa do Cate Blanchett čije Chopard minđuše su zasenile sve druge na Kanskom festivalu – najluskuzniji detalj u stajlingu poznatih privlači pažnju gde god se pojave.

Dijamanti slavnih ličnostiIako su mnogi od njih nedostižni, čak napravljeni specijalno za određene prilike, upravo ovaj dijamantski nakit kreira trendove u svetu juvelirstva. Zbog toga vam Maestro Jewelers otkriva koji su najznačajniji dijamanti slavnih ličnosti.

Dijamanti slavnih ličnosti koji su ih proslavili

Svima je dobro poznata pesma “Diamonds are a girl’s best friend” koju je Marilyn Monroe pevala u filmu “Gentlemen Prefer Blondes”. Međutim, poznata glumica je od sopstvenog dijamantskog nakita nosila samo prsten sa dijamantom koji joj je poklonio Joe DiMaggio.

Dijamanti slavnih ličnosti

36 dijamanata rezanih u obliku bageta postavljeni su kružno na platini tako da formiraju elegantu burmu. Dizajn je klasičan, ali je ovaj prsten mnogima sinonim za veliku ljubav 2 američke ikone, te ne čudi što je na aukciju u Nju Jorku dostigao vrednost od 772.500 dolara.

Iako nije posedovala bogatu kolekciju dijamanata Marilyn Monroe ih proslavila u filmovima. Posebno se izdvaja “Moon of Baroda”.

Žuti dijamant impozantnih 24,04 karata prvobitno je bio u vlasništvu Maharadža iz Baroda.

Dijamanti slavnih ličnostiPrema navodima dat je kao poklon majci Marije Antoanete, carici Mariji Tereziji. Nakon njene smrti 1780. godine, smatralo se da je kamen vraćen u Indiju. Vek kasnije postavljen je na ogrlicu i ponovo prodat. Da bi ga na kraju kupio Meyer Rosenbaum, predsednik Meyer Jewelry kompanije, koji ga je i odneo Marilyn Monroe.

Dijamanti Elizabet Tejlor

Kada su u pitanju dijamanti slavnih ličnosti nemoguće je ne pomenuti Elizabeth Taylor. Diva zavodljivih ljubičastih očiju nije krila svoju strast prema dijamantima. Njena kolekcija nakita procenjena je na 150 miliona dolara.

Među raskošnim komadima dominira dijamant od 33,19 karata koji nosi njeno ime. Ranije je bio poznat kao Krupp dijamant, po porodici nemačkih industrijalaca u čijem posedu se nalazio. Glumica je vredni dragi kamen kao prsten dobila 1968. godine na poklon od supruga Richarda Burtona.

Dijamanti slavnih ličnostiDijamant pripada tipu IIa gde se nalaze hemijski najčistije vrste dijamanata. Dok prepoznatljivi ašer rez dodatno naglašava njegovu jasnoću i transparentnost tako da ovaj nakit opravdano nosi titulu najsofisticiranijeg.

Ništa manje značajan nije ni Taylor-Burton dijamant od 68 karata. Prvobitno je bio postavljen sa još 2 manja kao prsten od platine. Kako je bio pretežak za nošenje, nakon kupovine 1969. godine Taylor je za 80.000 dolara naručio ogrlicu čiji centralni deo će zauzeti impresivni dijamant.

Dijamanti slavnih ličnosti

Ogrlica je kreirana posebno za glumicu tako da prekriva ožiljak na njenom vratu, a ostala je zapažena na 40. rođendanu princeze Grejs od Monaka i na 42. dodeli Oskara.

Dijamanti slavnih ličnosti sa filmskog platna

I dok Elizabeth Taylor poseduje najveću kolekciju dijamantskog nakita među holivudskim zvezdama, Audrey Hepburn je glumica koja ih je najčešće nosila na filmu.

Dijamanti slavnih ličnostiPored ogrlice iz kultnog filma na spisku su se našle i viseće dijamantske minđuše iz “How To Steal A Million”, ukras za kosu u vidu ogrlice koji je nosila u “Funny Face”. Zatim, tijare bogato ukrašene dijamantima iz filmova “My Fair Lady” i “Roman Holiday”.

Kako dijamante nose ikone modernog doba?

Glumica čiji osmeh osvaja srca, Julia Roberts može se pohvaliti ne samo vrhunskom glumom, već i izvanrednim talentom za modu. Njene besprekorne stajlinge krase Chopard dijamanti.

Dijamanti slavnih ličnostiPrefinjenost i harizma koje odlikuju Juliu Roberts savšeno oslikavaju dizajn čuvenog brenda, koji je upravo poznatu glumicu izabrao da predstavi najnovije Happy Sport satove i komade nakita iz Happy Diamonds i Happy Hearts kolekcija.

Kombinacija prefinjenih linija i šetajućih dijamanata koji su zaštitni znak Chopard kuće namenjeni su modernim damama, a Robertsova ih vešto stilizuje kako svečanim komadima, tako i business odećom, pa čak i jednostavnom casual garderobom, jer Chopard dijamanti su stvoreni za svaku priliku.

Dijamanti slavnih ličnostiChopard nakit i satove, kao i dijamante vodećih brendova, Moriah i IDC, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

Dijamantska burma

Zašto je dijamantska burma više od luksuznog nakita?

Dijamantska burma je omiljen dijamantski nakit svake žene. Venčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu. Dan ispunjen ljubavlju, srećom i dragim ljudima zauvek...

Pročitajte više
Zenith Defy Extreme Diver

Zenith Defy Extreme Diver – Ronilački sat moćnog dizajna

Zenith Defy Extreme Diver postavio je nove standarde u horologiji. Od svog osnivanja 1865. godine Zenith je privlačio pažnju neverovatnim umećem izrade i inovacijama...

Pročitajte više
X