Zenith Defy Skyline skeleton

Defy Skyline skeleton

Defy Skyline skeleton je predstavljen na LVMH Watch Week-u početkom godine. Za nepuna 2 meseca privukao je neverovatnu pažnju ljubitelja luksuznog aksesoara.

Za razliku od drugih brendova, koji konstantno rade na kreiranju sasvim novih linija, Zenith je svoj fokus stavio na uvođenje novih podserija u kultnim kolekcijama. Jedna od njih je Defy. Tako je 2020. godine čuveni sat dobio žensku verziju – Zenith Defy Midnight. Godinu dana kasnije svetlo dana ugledao je . Već 2022. i Defy Revival A3642 koji slavi Zenith-ovo nasleđe. Da bi ubrzo, iste godine, bio lansiran i sportski Skyline model.

Defy Skyline skeleton

Na oduševljenje mnogih, čuveni švajcarski proizvođač odlučio je da, upravo, sa Skyline satom ode korak dalje u inovacijama. Upravo zato se na prestižnom događaju, koji okuplja luksuzne brendove, pojavio Defy Skyline skeleton, osvojivši srca svih posetilaca.

Nova vizija budućnosti

Kada se linija Defy pojavila davne 1969. godine bilo je jasno da je reč o satovima koji pomeraju granice u svetu časovničarstva. Svojim osmougaonim kućištem i tetradekagonalnim (14-stranim) bezelom postali su sinonim za futuristički dizajn. Dok je prvi na svetu automatski visokofrekventni hronograf, El Primero, koji je Zenith postavio unutar njihovog kućišta dodatno potvrdio činjenicu da će Defy uvesti novu eru luksuznih sportskih satova.

Defy Skyline skeleton

Zasluge prvog modela opravdao je Defy Skyline skeleton. Integrisano kućište od nerđajućeg čelika prečnika 41 mm i debljine 11,6 mm mnogo bolje pristaje zglobu u odnosu na druge robusne modele. Karakteristični osmougaoni dizajn je zadržan, ali bezel sada dolazi sa 12-strana, što stručnjaci smatraju boljim rešenjem.

Defy Skyline skeleton

Jako polirane ivice koje daju svetlost kućištu čine idealni kontrast brušenim površinama u sportskom stilu, tako da celokupni izgled odaje moćni efekat.

Impresivni brojčanik koji ostavlja bez reči

Iako je kučište veoma atraktivno, zvezda Defy Skyline skeleton sata, definitivno je otvoreni brojčanik, koji se popularno naziva „skeletizovani“. Umesto zvezde petokrake koja krasi Defy Classic Skeleton model, u ovoj verziji otvoreni mostovi formiraju četvorokraku zvezdu, koja podseća na zadnji amblem originalnog sata iz 1969. godine.

Defy Skyline skeleton

Ova kombinacija modernog dizajna i retro elemenata otvara novu dimenziju složenosti i vizualne harmonije. Ujedno, pruža upečatljivi utisak koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Defy Skyline skeleton

Na brojčaniku se ističu 3D Zenith-ova zvezda smeštena ispod oznake za 12 sati i brojač 1/10 sekunde koji je u Skyline skeleton verziji pozicioniran na 6 sati. Na taj način je obezbeđena jedinstvena simetrija, kao i pogled na ljubičasti zupčanik za mehaničku vezu.

Defy Skyline skeleton

Brojčanik dolazi u 2 verzije – plavoj i crnoj koje dodatno naglašavaju vidljive komponentne mehanizma. Dok su rodijumski pravougaoni fasetirani indeksi za sate, koji izviru iz prstena, prevučeni Super-LumiNova slojem, čime je omogućena laka čitljivost u svakom trenutku.

Mehanizam nove generacije

Zenith je s pravom poznat po svom umeću u proizvodnji visokofrekvetnih mehanizama. Defy Skyline skeleton ovu oblast podiže na viši nivo. Naime, sat pokreće El Primero 3620 SK koji ima silikonski točak i polugu za magnetnu otpornost, a radi na frekvenciji od 36.000 vibracija na čas, obezbeđujući 60 sati rezervne snage.

Defy Skyline skeleton

Satove Defy kolekcije, kao i Zenith Chronomaster Open i Zenith Chronomaster Sport možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

IWC Pilot satovi

IWC Pilot satovi – Savršeni spoj elegancije i preciznosti

IWC Pilot satovi predstavljaju uzor elegancije i preciznosti. Osnovan 1868. godine, čuveni švajcarski brend ima bogatu istoriju u svetu horologije. Njegovo putovanje od Švajcarske...

Pročitajte više
X