Savremeni umetnik Daniel Arsham, novi Hublot ambasador!

Daniel Arsham, novi Hublot ambasador

Savremeni umetnik Daniel Arsham, novi Hublot ambasador! Vest koja je ove nedelje odjeknula širom sveta, izazvavši veliko interesovanje ne samo medija, već i ljubitelja luksuznih muških satova.

Čuveni švajcarski proizvođač ručnih satova je za samo 4 decenije, koliko postoji, uspeo da se vine u sam vrh horologije. Sve je počelo ne tako davne, 1980. godine, kada je Italijan Carlo Crocco. Osnivač kompanije, stvorio prvu gumenu narukvicu za sat. Njegov dizajn privukao je pažnju, te je samo u prvoj godini dostigla prodaju od čak 2 miliona dolara. Već tada mnogima je bilo jasno da je reč o brendu koji će svojim inovacijama promeniti način izrade ručnih satova, što je Hublot dokazao u narednim godinama.

Vrlo brzo nakon gumene narukvice svetlo dana ugledao je legendarni Big Bang. Poput Velikog praska, po kome je i dobio ime, osvojio je svet časovničarstva. UPravo zato je zasluženo poneo brojna priznanja i nagrade. Imajući ovo u vidu ne čudi što iz godine u godinu dolazi u novom osveženom izgledu. Počev od ženske verzije ukrašene dijamantima, preko Meca 10, koji je napravljen od specijalne legure zlata sa 10-dnevnom rezervom snage, pa do pravog Big Bang remek dela optočenog dragim kamenjem u boji.

Osim po inovacijama na polju dizajna i mehanizma i kreiranju trendova, Hublot je poznat i po saradnji sa umetnicima. Takashi Murakami, Richard Orlinski, Shepard Fairey, Marc Ferrero – samo su neki od modernih umetnika koji su dizajnirali za Hublot.

Daniel Arsham novi Hublot ambasador

Nastavljajući svoju potragu da bude prvi, jedinstven Hublot je listi najboljih pridružio i Daniela Arshama.

Ko je Daniel Arsham, novi Hublot ambasador?

Daniel Arsham, novi Hublot ambasador je jedan od najuticajnijih i najtraženijih savremenih umetnika. Njegovo  stvaralaštvo obuhvata likovnu umetnost, arhitekturu, performans i film. Nakon završene srednje škole za dizajn i arhitekturu, dobio je stipendiju Cooper Union, te je završio studije ovog prestižnog privatnog koledža.

Daniel Arsham novi Hublot ambasador

Svojim nestvarnim delima koja predstavljaju sasvim drugačiju viziju dobro poznatih formi Arsham spaja prošlost, sadašnjost i budućnost, tako da njegov rad opravdano nosi opis „mitske savremene arheologije“. U svom opusu često je istraživao i koncept vremena, naročito kroz seriju radova Connecting Time i kultni Peščani sat.

Daniel Arsham novi Hublot ambasador

Ova godina je značajna za Daniela, jer se navršava 20 godina od kada je dobio Gelman Trust Fellowship nagradu i osvojio prestižnu GNMH nagradu, te saradnja sa Hublotom ima posebno značenje.

Šta donosi Daniel Arsham, novi Hublot ambasador?

Iako smo navikli da je rezultat saradnje sa umetnicima novi model sata, Hublot i Daniel Arsham su pripremili pravo iznenađenje! Naime, Hublot jedan od brendova sa najotvorenijim umom kada je u pitanju upotreba boja i materijala, te daje umetniku potpuno slobodu u dizajnu. Ovog puta dolazi u vidu sunčanog sata visokog 20 metara koji je postavljen u snežnom pejzažu Zermatta.

Daniel Arsham novi Hublot ambasador

Švajcarsko planinsko odmaralište sa svojih vrhom Matterhorn već je ovekovečeno u dobro poznatoj Hublot Big Bang Zermatt serije, te saradnja sa Arshamom donosi dodatni šarm celokupnoj kolekciji.

Instalacija pod nazivom „Svetlo i vreme“ koristi prirodne elemente kako bi spojila korene merenja vremena sa umetnošću izrade na otvorenom. Zasnovana je na senkama koje baca obelisk u obliku kvarcnog kristala tako da se kretanjem Sunca u snegu pojavljuje senka koja pokazuje vreme.

Daniel Arsham novi Hublot ambasador

Svojim smelim poduhvatom, koji nažalost nije trajan, umetnik je želeo da skrene pažnju na prolaznost vremena, ali i na vanremenski luksuz koji krasi satove švajcarskog brenda. Zbog toga Arshamov sunčani sat sledi dizajn Hublota, te sadrži prepoznatljive elemente, kao što su zavrtnji na bezelu Big Bang satova.

Ono što ovaj nesvakidašnji sat čini naročito interesantnim jeste činjenica da je vidljiv samo sa vrha planine. Što znači da oni koji žele da uživaju u njegovoj lepoti moraće da koriste brzu Hublot-Express žičaru u Zermattu.

Daniel Arsham novi Hublot ambasador

I dok sa nestrpljem čekate da vidite šta će novo prirediti Hublot i Daniel Arsham posetite Maestro Jewelers. U našoj bogatoj ponudi možete pronaći Hublot satove.

Related posts

X