Chopard Red Carpet kolekcija – za 76. Kanski festival

Chopard Red Carpet kolekcija

 

Chopard Red Carpet kolekcija kreirana povodom 76. Kanskog festivala zvanično je predstavljena.

Maj mesec u Kanu ima posebnu draž. Najpoznatiji bulevar ovog mondenskog primorskog grada, Croisette, tada ispunjavaju ne samo brojni turisti, već i ljubitelji 7. umetnosti. Razlog njihove posećenosti jeste International du Film de Cannes. Prestižni festival održava se od 1946. godine, a na njemu se mogu videti novi filmovi svih žanrova iz celog sveta. Čast da prisustvuju projekcijama i zabavama pripada samo odabranim poznatim ličnostima koje su dobile specijalne pozivnice, što dodatno govori o eksluzivnosti ovog događaja.

Chopard Red Carpet kolekcija

Pored odličnih filmskih ostvaranja, ono što posebno privlači pažnju jeste crveni tepih sa kojim počinje svako veče. Upravo na njemu se mogu videti glamurozni stajlinzi. I dok toalete potpisuju brojni kreatori, među raskošnim nakitom glavno mesto zauzima Chopard.

Chopard voli film

Svima je dobro poznata ljubav čuvene juvelirske kuće prema filmu. Iz nje se 1998. godine razvila posebna veza sa Kanskim festivalom koja traje do današnjih dana. Kao zvanični partner ovog filmskog festivala Chopard je dobio ovlašćenje da kreira Zlatnu palmu, najelitniju od svih kinematografskih nagrada.

Chopard Red Carpet kolekcija

Zlatna palma predstavlja Chopardovu strast prema bioskopu, posvećenost luksuzu i izuzetnu kreativnost i veštinu čitavog tima. Njen zadivljujući dizajn asocira na palme duž Croisette, dok je kristal na koji je smeštena brušen u obliku smaragdnog reza dijamanta tako da prirodne inkluzije čine svaki komad jedinstvenim.

Međutim, to nije sve! U čast festivala u Kanu Chopard svake godine kreira posebne komade dijamantskog nakita, koji čine pravo remek delo nosive umetnosti.

Chopard Red Carpet kolekcija

Šta ćemo videti ove godine, od 16. do 27. maja, otkriva vam Maestro Jewelers.

Chopard Red Carpet kolekcija inspirisana umetnošću

Iz godine u godinu, Chopard se suočava sa izazovom kreiranja Haute Joaillerie linije koja treba da Kanskom filmskom festivalu pruži dozu glamura.

Chopard Red Carpet kolekcija

Ne tako mali podvig uspešno je savladan i ove godine. Upravo zato najnovija Chopard Red Carpet kolekcija prikazuje najdublje emocije, kreativnu smelost i tehničku izvrsnost svojstvenu čuvenom brendu.

Chopard Red Carpet kolekcija

 

Inspirisana uspomenama sa brojnih putovanja, kreativna direktorka i ko-predsednica Caroline Scheufele kao temu nove kolekcije izabrala je „Umetnost“ objedinjujući je u svim oblicima – arhitekturi, vajarstvu, slikarstvu, muzici, književnosti, plesu i filmu.

Chopard Red Carpet kolekcija

Vođeni njenim vizionarskim idejama Chopard majstori udahnuli su život u neverovatne komade nakita. Počev od revolucionarnih materijala, pa do vrhunskih tehnika rezanja dragog kamenja – ova kolekcija pomera granice u juveliristvu, ostavljajujući zadivljujući efekat već pri prvom pogledu.

76 komada za 76 godina Kanskog festivala

Chopard Red Carpet kolekcija obuhvata čak 76 remek dela.

Chopard Red Carpet kolekcija

Posebnu pažnju privlači sat napravljen od 18-karatnog belog zlata koji je ukrašen dijamantima markiz, brilijant i kruška reza, kao i safirima u obliku kruške.

Chopard Red Carpet kolekcija

Žuti dijamanti su ove godine jedan od vodećih trendova, a Chopard ih je podigao na viši nivo donoseći nam nakit kraljevskog dizajna – ogrlicu sa žutim dijamantima težine preko 220 karata, prsten sa dijamantom žute boje kruška reza (7.99 karata) koji ističe niz manjih bezbojnih dijamanata i dijamantske minđuše od belog i žutog zlata.

Chopard Red Carpet kolekcija

Sasvim novu interpretaciju vintage stila predstavljaju biserna ogrlica i minđuše sa berilima, opalima, peridotima, raznobojnim safirima i turmalinima.

Chopard Red Carpet kolekcija

Dok smela kombinacija plemenitog metala i titanijuma sa dijamantima i dragim kamenjem u boji potvrđuje titulu inovatora u luksuznom aksesoaru koju Chopard nosi.

Chopard Red Carpet kolekcija

Chopard nakit sa šetajućim dijamantima, uključujući Happy diamonds, Happy hearts i Happy spirit linije, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

 

 

 

Related posts

X