Chopard Red Carpet kolekcija 2024. – Nakit inspirisan svetom bajki

Chopard Red Carpet kolekcija 2024.

Chopard Red Carpet kolekcija 2024. oduševila je ne samo ljubitelje čuvenog brenda, već i iskusne poznavaoce dijamantskog nakita.

U maju mesecu svake godine pripadnici sedme umetnosti, kao i mnogobrojne zvezde, ispune Kan. Bulevar ovog mondenskog francuskog grada Croisette u to doba pretvara se u pravu pozornicu na kojoj defiluju najbolji. Povod je, naravno, svima dobro poznati filmski festival.

Spektakularni događaj predstavlja ne samo reviju odličnih filmova, već i impresivnih stajlinga upotpunjenih luksuznim aksesoarom. Vodeća uloga među njima pripada Chopard dijamantima.

Chopard Red Carpet kolekcija 2024.

Veza juveliriske kuće i Festivala u Kanu traje više od 2 decenije. Sve je počelo 1998. godine kada je Chopard postao zvanični partner ovog festivala. U tu čast dobio je i zadatak da kreira Zlatnu palmu.

Kroz prestižnu nagradu pokazao je ne samo da Chopard voli film, već i originalnost kojoj konstantno teži. Inspirisana Croisettom, Zlatna palma je izrađena od 18-karatnog zlata i smeštena na kristal brušen u obliku smaragdnog reza dijamanta. Na taj način je postignuto da svaki komad bude jedinstven u svom prelamanju.

Osim Zlatne palme, specijalno za Festival u Kanu Chopard kreira i nakit. Šta donosi Chopard Red Carpet kolekcija 2024. otkriva vam Maestro Jewelers.

Moderna bajka u svetu juvelirstva

Chopard Red Carpet kolekcija 2024. svoje postojanje duguje Carolini Scheufele. Umetnička direktorka i kopredsednica svoj izuzetni talenat pokazala je stvaranjem Chopard Happy Sport satova, dok je kolekcijom nakita za crveni tepih uvela brend u sam vrh juvelirstva.

Svake godine Caroline pomera granice u dizajnu, kreirajući prava remek dela nosive umetnosti. U odnosu na prošlu godinu, kada je inspiraciju potražila u umetnosti, za 2024. godinu izabrala je svet bajki.

Chopard Red Carpet kolekcija 2024.

Zasnovane na popularnom folkloru, bajke predstavljaju deo kulture i tradicije svakog naroda. One nas vraćaju u detinjstvo, pozivajući da se i u odraslom dobu prepustimo sanjarenju. Upravo su začarane šume, daleka kraljevstva, životinje koje govore i fantastična stvorenja sa magičnim moćima podstakli Carolinu da stvori modernu bajku.

Nova kolekcija Chopard nakita za 2024. godinu namenjena crvenom tepihu nosi naziv „Contes de Fées“. Kombinujući realizam i fantaziju Carolina unosi sopstvenu magiju. Svaki komad pleni nestvarnim dizajnom tako da nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Chopard Red Carpet kolekcija 2024.

Chopard Red Carpet kolekcija 2024. se izdvaja retkim draguljima, smelim kombinacijama boja, kao i upotrebom novih materijala. Naime, mnogi komadi su izrađeni od titanijuma, umesto zlata. Ovaj materijal je izuzetno lagan. Ujedno, omogućava toniranje tako da može da dobije boju dragog kamenja u dizajnu.

77 komada za 77 godina Kanskog festivala

Caroline Scheufele je 2007. godine obećala da će broj komada pratiti broj izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Kanu. U skladu sa tim Chopard Red Carpet kolekcija 2024. broji 77 komada.

Chopard Red Carpet kolekcija 2024.

Posebnu pažnju privlači ogrlica inspirisana hrastom. Fascinantna forma flore i faune postignuta je ružičastim zlatom i titanijumom. Listovi su izrađeni od zelenih dragulja. Cvetovi od žutih safira, a žirevi od obojenog titanijuma. Svaki detalj rađen je ručno, te je bilo potrebno 6 meseci rada.

Chopard Red Carpet kolekcija 2024.

 

Još jedan atraktivna ogrlica jeste Flower Sautoir. Prepuna radosnog kontrasta šarenih dragulja, predstavlja odu prirodi, dok u samom srcu leži privezak od rubina, zelenih dragulja i dijamanata okruženih ručno izrađenim titanijumskim cvećem. Svaki cvet je pažljivo postavljen sitnim perlama kako bi im dao realističan izgled.

Pravi eye-catching jeste prsten u obliku pečurke. Njena delikatna, fino rebrasta kapica ukrašena je belim, narandžastim, konjak i smeđim dijamantima, vešto raspoređenim tako da verno oslikavaju prirodni oblik pečurke.

Chopard Red Carpet kolekcija 2024.

U duhu prirode tu su i minđuše u obliku leptira. Graciozne, a opet veoma moćne – izrađene su od belog zlata sa dva akvamarina u obliku kruške, koji su težine 27,57 karata.

Chopard Red Carpet kolekcija 2024.

Poput bajke u kojoj žaba postaje lepi princ, Caroline je u svoju kolekciju uvrstila i čarobni prsten. Na žutom zlatu nalaze se dve divne male žabe od titanijuma sa smaragdima u obliku kruške koje nose krunu sa rubelitom i belim i žutim dijamantima, dok je u središtu smešten veličanstveni okrugli rubelit težine 17,7 karata.

Chopard Red Carpet kolekcija 2024.

Chopard nakit sa šetajućim dijamantima možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Related posts

IWC Pilot satovi

IWC Pilot satovi – Savršeni spoj elegancije i preciznosti

IWC Pilot satovi predstavljaju uzor elegancije i preciznosti. Osnovan 1868. godine, čuveni švajcarski brend ima bogatu istoriju u svetu horologije. Njegovo putovanje od Švajcarske...

Pročitajte više
X