Chopard Dolce Vita satovi na startnoj liniji čuvene italijanske trke

Chopard Dolce Vita

Chopard Dolce Vita i ove godine našao se na startnoj liniji čuvene trke „1000 Miglia 2020. godine.

Već duže od tri decenije švajcarska kompanija Chopard je glavni partner i zvanični „merilac vremena“ legendarne trke „Mille Miglia„. Ova trka se tradicionalno organizuje u maju, ali zbog nepovoljne epidemiološke situacije zbog pandemije virusa Covid-19, trka je ove godine održana u oktobru.

Zvanično „najlepša trka na svetu“ održala se u periodu od 22. do 25. oktobra u skladu sa važećim propisima o javnom zdravlju. U trci „1000 milja“ ili „Mille Miglia“ entuzijastično je učestvovalo 400 automobila i vozača. Oni su prešli 1618 kilometara staze. Chopard Dolce Vita obeležio je, kao i uvek, ovaj događaj. Na kraju dana, tokom intimne večere u Breši, predstavljeni su novi satovi iz kolekcije Mille Miglia. Nove modele osmislile su domaće zanatlije u znak poštovanja prema ovoj tradicionalnoj trci.

Chopard Dolce Vita – Trka Mille Miglia

Da se podsetimo, čuvena trka „Mille Miglia“ (Hiljadu milja), nastala je 1927. godine i predstavlja jedan od najpoznatijih automobilskih događaja u svetu. Nekada je to bila brza trka koja je započinjala i završavala se u Breši, dok se prolazilo kroz Rim. Trka se svake godine održavala sve do 1957. godine, kada je ova tradicija prekinuta. Ipak, želja za trkanjem ponovo se probudila 1977. godine kada je ponovo pokrenuta. Osmišljena je kao trka izdržljivosti, a u njoj mogu da učestvuju samo automobili proizvedeni u periodu od 1927. do 1957. godine. Zadržano je pravilo da je potrebno preći hiljadu milja.

Chopard Dolce Vita

Tokom godina, originalna ruta se menjala, ali je ostala verna putanji koju su osmislili organizatori pre 93 godine. Tokom trke prolazi se predivnim italijanskim pejzažima koji su, takoreći, ostali nepromenjeni u odnosu na početak XX veka.

Još od 1988. godine, kompanija Chopard je glavni partner ove trke, kao i zvanični merilac vremena. Saradnja je nastala kao rezultat dugogodišnje i neverovatne strasti kopredsednika ove kompanije, porodice Šofel, prema klasičnim automobilima. Karl Fridrih Šofel je već dugi niz godina kolekcionar i vozač klasičnih automobila, dok ujedno i učestvuje na brojnim moto i sportskim događajima.

Tradicija pre svega!

Svečanu i tradicionalnu 32. trku čuvene 2020. godine započeo je legendarni Žaki Iks (Jacky Ickx), belgijski trkač koji je osvojio „24 časa Le Mana“ čak 6 puta! Pored toga, on je postigao 8 pobeda i 25 završnica u Formuli 1. Takođe, osvojio je prvenstvo u Can-Am-u, kao i u reliju Pariz-Dakar.

Chopard Dolce Vita

Žaki Iks bio je 22. oktobra u čuvenoj ulici Viale Venezia u Breši i bodrio trkače kompanije Chopard, kao i ostale učesnike. Prva etapa trke kretala se ka mestu Milano Maritima, prolažeći pored jezera Garda i kroz gradove Sirmione, Mantova, Ferara i Ravena.

Drugi deo trke održao se na relaciji ka Rimu. Prolazilo se kroz srednjovekovni grad Urbino, a povratak ka Breši planiran je za poslednje jutro. Treća etapa i najduži deo trke možda je i najzanimljiviji. Prolazi se kroz Sijenu, Luku, a onda se iz Toskane ide ka provinciji Emilija-Romanja. Trkači su bili na 1040 metara nadmorske visine na Apeninima pre nego što su se spustili u Parmu. Poslednjeg dana trke učesnici su prošli kroz Salsomađore Terme, Pjaćencu, Kernušo, nakon čega su se zaustavili u Bergamu pre samog dolaska u Brešu.

Tu su ih dočekali verni navijači koji su ih sa istog mesta ispratili tri dana ranije.

Chopard Dolce Vita – Novi modeli satova u čast tradicije

Kao i svake godine, Chopard je sa ponosom predstavio nove satove u čast trke. Chopard Dolce Vita sa zadovoljstvo osmišlja prvoklasne modele vrhunskih časovnika koji će pratiti sve trkače.

Hronograf Mille Miglia 2020 Race Edition, o kojem smo već pisali, napravljen je u okviru limitirane kolekcije. Ima kućište prečnika 42 milimetra napravljeno od DLC nerđajućeg čelika. Sat je dostupan u dve varijante – rose-gold gde je dostupno samo 250 modela i crnoj gde postoji hiljadu primeraka. Oba modela su sa automatskim mehanizmom.

Ovogodišnja kolekcija sadrži još dva sata. Reč je o modelima Mille Miglia GTS Azzurro Power Control i Mille Miglia GTS Azzurro Chrono.

Sat Mille Miglia GTS Azzurro Power Control ima kućište prečnika 43 milimetra i dostupan je u 500 primeraka. Model Mille Miglia GTS Azzurro Chrono ima nešto veće kućište (44 milimetra) i dostupno je 750 komada ovog modela.

Chopard Dolce Vita

Vrhunac ovogodišnje kolekcije svakako je peti model, Mille Miglia Lab One, dostupan u svega nekoliko primeraka. Čuveni tourbillon hronometar predstavlja sam vrhunac stvaralaštva kompanije Chopard i najnapredniji model.

Chopard satovi dostupni su u juvelirnici sa tradicijom Maestro Jewelers, a naša prodavnica nalazi se u centru Beograda. Najkvalitetniji i najprestižniji švajcarski satovi deo su naše ponude već dugi niz godina.

Osim Chopard modela, kod nas možete da pronađete i Hublot satove, Zenith, Ulysse Nardin, baš kao i Tag Heuer, Raymond Weil i IWC. Satovi koji se prenose sa kolena na koleno, modeli kao deo nasleđa i najkvalitetnija dostignuća horologije nalaze se upravo kod nas.

Posetite nas i odaberite model koji će vas svakodnevno podsećati na lično zadovoljstvo.

Related posts

X