IWC – Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar

Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar

Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar luksuzni sat od nerđajućeg čelika sa plavim brojčanikom nastavlja dugogodišnju tradiciju satova sa kalendarom u kolekciji Big Pilot.

IWC je poznat upravo po svojim pilotskim satovima sa raznolikim karakteristikama. To je kategorija kojom dominiraju skoro 100 godina. Kada se spomene ova vrsta satova, vrlo je verovatno da će vam na pamet pasti upravo IWC Big Pilot sat sa brojčanikom inspirisanim instrument tablom. Ali šta je kada spomenemo večiti kalendar?

Večni ili perpetual kalendari su neverovatno komplikovani za izradu i obično rezervisani za luksuzne komade. Iako bi kombinacija perpetual kalendara i Big Pilot-a u početku mogla zvučati čudno, IWC-ova temeljno osmišljena implementacija čini ga savršenim spojem.

Dizajn Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar luksuznog ručnog sata

Kada govorimo o Big Pilot’s Watch kolekciji, nijedna druga kombinacija nije zauzela centralno mesto na ovim satovima češće od ’’večnog kalendara’’.

Razvijen tokom osamdesetih godina prošlog veka od strane bivšeg glavnog časovničara IWC-a, Kurta Klausa. Veliki brojčanik ne samo da se dobro uklapa u mnoge displeje mehanizma, već takođe čini čitanje informacija iz kalendara posebno jednostavnim.  

Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar poseduje kućište od nerđajućeg čelika, plavi brojčanik, rodijumske kazaljke i kožni kaiš. Samo kućište ove verzije prečnika je 46.2 mm, što čini da savršeno prijanja ručnom zglobu.

Big Pilot’s Watch Perpetual CalendarKada govorimo o perpetual kalendaru, on će automatski prepoznati različite dužine trajanja meseci i prestupne godine, te neće zahtevati ručno podešavanje. Ono što je posebno interesantno, jeste da samo kalendar čini oko 80 individualnih delova. Pokreće ga jedan noćni impuls kreiran iz kalibra 52615 od strane IWC-a.

Komponente Pellaton sistema za navijanje sata koje su podložne velikim naprezanjima, sačinjene su od izdržljive keramike, koja se praktično ne haba. Kada su potpuno navijene, imaju rezervu snage od čak sedam dana. Kroz poleđinu od safirnog stakla potpuno je vidljiv detaljno ukrašen manufakturni pokret.

Varijacije Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar satova

Ovaj luksuzni ručni sat dostupan je i u varijaciji Top Gun Ceratanium.

Top Gun kolekcija je linija keramičkih pilot satova, napravljenih kao omaž Školi borbenog oružja američke mornarice.

Big Pilot’s Watch Perpetual CalendarKada govorimo o Top Gun Ceratanium verziji, moramo naglasiti da je u pitanju prvi IWC sat sa Ceratanium narukvicom. Lagan i robustan poput titanijuma, a u isto vreme otporan na ogrebotine poput keramike, razvijan je od strane ovog brenda čak pet godina. Ovaj inovativan materijal može se pohvaliti jedinstvenim svojstvima. Pre svega, on impresionira svojom biokompatibilnošću i upadljivom mat crnom bojom.

Po prvi put, IWC je proizveo ne samo kućište i krunu, već i narukvicu od ovog materijala. Pošto je zasnovan na leguri titanijuma, narukvica je oko 30 odsto lakša od ranijih verzija. Kao rezultat toga, prijatan je na koži i veoma udoban za nošenje.

Big Pilot’s Watch Perpetual CalendarCrni brojčanik sa sivim otiskom i crne kazaljke podržavaju potpuno crni dizajn. Unutar kućišta od 46 milimetara, na delu je i IWC kalibar 52615.

Takođe, važno je naglasiti da će i ova varijanta Big Pilot’s sata sa večitim kalendarom funkcionisati bez potrebe za ručnim podešavanjem sve do 2100-te godine.

Još jedna specijalnost IWC-a svakako je jedinstveni prikaz mesečeve faze u 12 sati, koji tačno pokazuje mesec, kako u južnoj, tako i u severnoj hemisferi. Njegovi reduktori su toliko precizni da će prikaz odstupiti samo za jedan dan za čak 577 godina.

Luksuzni pilotski satovi sa večitim kalendarom – Za specijalne i svakodnevne odevne kombinacije

Ovako dizajnirani, pilotski satovi IWC kompanije mogu biti deo odevnih kombinacija kako u svakodevnim, tako i u specijalnim i posebnim prilikama. Njihov jedinstveni dizajn čini ih modernim, ali i minimalističkim u isto vreme. Pažljivo odabrani tonovi i nijanse, koje čine savršenu celinu, uklopiće se u svačiju estetiku.

Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar može biti vaša sledeća pametna investicija, ukoliko ste ljubitelj ovakve vrste luksuznih ručnih satova.

Big Pilot’s Watch Perpetual CalendarMaestro Jewelers u svojoj bogatoj ponudi ručnih satova predstavlja vam i Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar kolekciju. Za više informacija o kupovini ovih luksuznih komada, možete nas kontaktirati.

Related posts

X